• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

NATO'dan kritik 'güvenli bölge' açıklaması

Yeniakit Publisher
2019-10-24 17:57:00 -
NATO'dan kritik 'güvenli bölge' açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye'de uluslararası güçlerin öncülüğünde bir güvenli bölge oluşturulma konusunda bir talep olmadığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'NATO'nun Suriye'nin kuzeydoğusunda bir misyon üstlenmesi için talep olmadı' dedi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki gün sürecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ilk gün oturumlarından önce basına açıklamalarda bulunan Stoltenberg, son gelişmeler ışığında Suriye'nin kuzeydoğusunda şiddetin çok önemli ölçüde azalmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Stoltenberg, AA muhabirinin "Suriye'nin kuzeydoğusunda oluşturulacak güvenli bölgede NATO bir rol üstlenmeyi düşünür mü?" sorusuna, "NATO'nun Suriye'nin kuzeydoğusunda bir misyon üstlenmesi için bir talep olmadı" karşılığını verdi.

Stoltenberg, önemli olan hususun Suriye'deki krize siyasi çözüm bulunması olduğunu vurguladı. Halen NATO'nun Suriye'nin kuzeydoğusunda ileride bir rol oynayıp oynamayacağına ilişkin tartışmalara girmenin de mevcut istikrarsızlığı derinleştirebileceğine işaret eden Stoltenberg, ittifakın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yürütülen siyasi süreci güçlü bir şekilde desteklediğini kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatann

Biz nato değil miyiz.biz suriyedeyiz.iste amaç farklı şeref yoksunu almanya fransa talep ediyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23