• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muharrem İnce'den 'Myanmar' skandalı! Katledilen Arakanlı Müslümanları terörist ilan etti

Yeniakit Publisher
2018-05-11 23:08:00 - 2018-05-12 00:30:11

Müslümanlara yönelik sempatik davranışlar sergilemeye çalışan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin geçmişte yaptıkları unutulmuyor. CHP'li İnce, Arakanlı Müslümanları adeta terörist ilan ederken Myanmar Hükümeti'nin ise terörle mücadele ettiğini savundu. Türkiye'deki Müslümanlara ise "Ucuz kabadayılık yapma. Sokaklara dökülüp bağırma" diye hitap etti.

YENİAKİT.COM.TR - CHP'li Muharrem İnce'nin son günlerdeki dindar vatandaşlara yönelik sempatik tavırları geçmişteki açıklamalarını unutturmuyor. İnce'nin o açıklamalarından biri de Arakanlı Müslümanlara yönelik skandal açıklamaları oldu.

"BIRAK BU UFAK NUMARALARI"

Geçtiğimiz yıllarda Arakanlı Müslümanların katledilmesine tepki gösteren vatandaşların gaza geldiğini ifade eden CHP'li İnce, olayların numara olarak değerlendirerek "Budistlerin Müslümanları öldürmesi bu kadar basit mi? Türkiye'deki bir Müslüman bu soruyu soracak. AKP'ye oy veren seçmen gaza gelmeyecek. Bırak bu ufak numaraları. Buradaki olay sadece Budistlerin Müslümanları öldürmesi olayı değil." dedi.

MÜSLÜMANLARA: "SOKAKLARA DÖKÜLÜP BAĞIRMA"

Türkiye'deki Müslümanlara "sokaklara dökülüp bağırma" diye hitap eden İnce, "Sen de gaza gelip sokaklara dökülüp Müslüman kanı döktürmeyiz diye bağırma. Önce işin aslını öğren. Ucuz kabadayılığı bırak." ifadesinde bulundu.

MYANMAR HÜKÜMETİ TERÖRE MÜDAHALE EDİYORMUŞ 

Katliamların terör örgütüne yönelik yapıldığı skandalını savunan ve Türkiye'nin de bu terörü kınaması gerektiğini ifade eden İnce "Bu ülkede ayrılıkçı bir terör var mı? Karakol basıp polis öldürüyorlar mı? Yani Türkiye çıkıp diyecek ki; bu ülkede ayrılıkçı bir terör var, bunu kınarım diyecek." dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23