• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MSB’den açıklama! Askerlerimizin şehadet nedeni belli oldu

Yeniakit Publisher
Seyfullah Maden Giriş Tarihi:
MSB’den açıklama! Askerlerimizin şehadet nedeni belli oldu

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Adli Tıp Kurumu Başkanlığının raporunda şehit olan personelimizin vefatlarının 'uzun süreli güneş altında kalmaya bağlı vücut sıcaklığının yükselmesi (hipertermi) ve gelişen komplikasyonları sonucu' meydana geldiği mütalaa edilmiştir." açıklamasında bulundu.

​​​​​​​Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, haftalık basın bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığında şehit düşen askerlerle ilgili idari tahkikatın ve adli tıp raporunun tamamlanıp tamamlanmadığına dair sorular üzerine bakanlık kaynakları, şu bilgileri paylaştı:

"İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığında 25 Temmuz 2025 tarihinde hayatını kaybeden şehitlerimizle ilgili süreç büyük bir hassasiyetle yürütülmüş, İdari Tahkikat ve Adli Tıp raporları tamamlanmıştır. Adli Tıp Kurumu Başkanlığının raporunda şehit olan personelimizin vefatlarının 'uzun süreli güneş altında kalmaya bağlı vücut sıcaklığının yükselmesi (hipertermi) ve gelişen komplikasyonları sonucu' meydana geldiği mütalaa edilmiştir. Bu kapsamda olayda kastı, kusuru veya ihmali olabileceği değerlendirilen personel hakkında idari ve disiplin işlemleri devam etmektedir."

Kaynaklar, konuya ilişkin adli sürecin ise İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü belirterek, şehitlere başsağlığı diledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Adamın biri

Allah eahmet eylesin de peki bu işe sebebiyet verenlere ne ceza verdiniz onu da duymak istiyoruz.

Biliyorduk

O zulmü yapan katiller hala görevde.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23