• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Moringa çayı nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2018-05-25 19:33:00 -
Moringa çayı nasıl yapılır?

Moringa çayı metabolizmayı hızlandırıyor. Bağırsakları temizliyor, yağ depolanmasını önleyip kişinin fiziksel olarak gevşemesini rahatlamasını sağlıyor.

Moringa çayı, Hindistan'ın Kuzey bölgelerinde yetişen, içerisinde zengin besin değerleri taşıyan, sağlığa ve en önemlisi zayıflamaya yardımcı olan bitki türüdür. Mucizevi bir bitki olan Moringanın kökünden sapına kadar her bir parçası ayrı değerlidir. Her bir parçası ayrı bir şekilde tüketilmektedir. Günümüzde yaprak, toz, yağ ve kapsül şeklinde tüketilmektedir. Hızlı kilo verdirmesi ve metabolizmayı hızlandırması ile Mucize Ağaç olarak tanımlanan Moringa Ağacı özellikle zayıflamak isteyen kadınların favori çayı haline geldi. Moringa çayını diğer bitki çaylarından farklı kılan özelliği, yaş olan yapraklarının öğütülerek çay haline getirilmesidir. Peki moringa çayının yan etkisi var mıdır? Moringa çayı nasıl demlenir?

Uzmanlar Moringa çayını bitkinin kullanımı açısından önermektedir. Moringa bitkisi suda bulunan tüm mikropları temizler ve böylece çayda ki suyun da temizlenmesini sağlayarak keyifli bir içim imkanı sunar.

MORİNGA ÇAYI NEDİR?

Moringa çayı doğadan doğal hali ile toplanıp süzen poşetler haline getirilen bir üründür oldukça etkili ve gerçekten sonra derece güçlü etkileri olan bir üründür. Metabolizmayı hızlandırır, bağırsakları temizler, yağ depolanmasını önler ve kişinin fiziksel olarak gevşemesini rahatlamasını sağlar. Moringa bir bitkidir ve özellikleriniden dolayı bir çok kişi tarafından kendi uğraşları ile hazırladıkları bitki çaylarına dönüştürülür ancak evde yaptığınızda bu ürünün kimyasal değişime uğramasından dolayı özellikleri zayıflar.

Gündelik hayatınızda rahatlıkla tüketebileceğiniz moringa çayı metabolizmanızı hızlandırarak şişkinliğinizi atmanızı sağlayacaktır. Daha sonrasında ödem atmanızı kolaylaştırarak vücudunuzdaki toksinilerin atılmasını sağlayarak bütün vücudunuzun hafiflemesini sağlayacaktır. Bağırsaklarınızda temizlendikten sonra sizin hızlı bir şekilde kilo vermenizi sağlayarak normalden 8 kat daha hızlı yol kat etmenize olanak tanıyacaktır. Düzenli bir kullanım gerektiren ve etkilerini çok hızlı bir şekilde sizlerin forma girmenizi sağlayacaktır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

MORİNGA BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Moringa ağacının 100 gram tohumu 1 litre suya döküldüğünde suyun içerisindeki pisliklerin dibe çökmesini sağlıyor ve suyun içindeki bakterileri %99 oranında öldürüyor.

Vücudunuzun gün içerisinde enerjik olmasını sağlar.

Görme kalitesini artırarak oluşan göz rahatsızlıklarını tedavi edicidir.

 Kulak ve baş ağrılarını hafifleticidir.

Doğal mineral eksikliğini giderir.

Sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.

Bağırsak hareketlerini kolaylaştırır.

Tokluk hissi verir.

Yağ yakımını hızlandırarak kilo vermenizi hızlandırır.

İçerisinde; potasyum, protein, A vitamini, demir barındırır.

Mide ağrılarına iyi gelir.

Ülser ve yara tedavisinde etkilidir.

Emziren annelerin sütünü artırır.

Protein bakımından oldukça zengindir.

Etkili bir antioksidandır. İçerisinde bulunan A, C ve D vitaminleri sayesinde yaşlılık belirtilerine karşı etkilidir.

Cildi güzelleştirir. Kırışıklıkları azaltır ve önler.

Kalp ve böbrek hastalıklarının oluşmasını önler.

Kansere karşı önleyici olduğu bir çok araştırmaya göre kanıtlanmıştır.

Düşük miktarda yağ ve karbonhidrat içerdiği için zayıflamaya yardımcı bir bitkidir.

Tümör oluşmasını engeller.

Sadece bir gıda değil aynı zamanda bir ilaç olan moringa fonksiyonel gıda olarak da tüketilmelidir.

İçerisinde metionin ve sistin içermesi sebebiyle güçlü bir amino asit kaynağıdır.

MORİNGA ÇAYI NASIL YAPILIR?

Doğal içerikli bu çayın kullanımı sabah ve akşam olmak üzere günde iki defadır. Kullanım öncesinde yaklaşık 1 fincan kadar suyu kaynatınız. Sonrasında içerisine 1 adet bu doğal çaydan atınız ve 4 dakika demlenmesini bekleyiniz. Bu basit işlem sonrasında afiyetle içebilirsiniz. Yemeklerden 30 dakika önce içmeniz önerilmektedir.

MORİNGA ÇAYININ ZARARLARI NELERDİR?

 Mide ekşimesine neden olur.

Mide bulantısına neden olur.

İshale neden olur.

Kasılmalara, rahmin sıkışmasına ve pelvik ağrıların gelişmesine neden olabilir. Bu durumda moringa çayı hamileler için oldukça sakıncalıdır. Hamilelik sırasında düşük riskini meydana getirebilir.

Bu yan etkiler oldukça nadirdir ve bu bitki veya çay için toksik bileşen yoktur. Moringa çayı kararında içildiğinde hiçbir yan etki göstermez.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23