• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milföylü perde pilavı nasıl yapılır? Milföylü perde pilavı tarifi

Yeniakit Publisher
2019-11-21 18:16:00 - 2019-11-23 17:59:33
Milföylü perde pilavı nasıl yapılır? Milföylü perde pilavı tarifi

Hem pratik hem lezzetli bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, perde pilavının en kolay hali. Milföylü perde pilavı tarifi…

Hem pratik hem lezzetli bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, perde pilavının en kolay hali. Milföylü perde pilavı tarifi…

Milföylü perde pilavı tarifi

Malzemeler:

  • 10 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 adet kalçalı tavuk but
  • 1 adet defne yaprağı
  • 4-5 tane top karabiber
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 Türk kahvesi fincanı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 200 gr kabukları soyulmuş badem
  • 150 gr tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı toz karanfil
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2,5 su bardağı sıcak tavuk suyu

Üzeri için:

  • Çiğ badem

 

Öncelikle butları güzelce yıkayın. Sonrasında yıkadığınız butları, defne yaprağını, tane karabiberi, bütün soğanı bir tencereye alın. Hepsini bol suda iyice haşlayın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Güzelce haşlanan tavukları didikleyin.

Tavukları didiklerken pirinci ve kuş üzümlerini ayrı kaselerde suya koyun.

Bir tavaya yarım yemek kaşığı tereyağı alın ve dolmalık fıstık ve bademleri kavurun.

Tencereye iki yemek kaşığı tereyağı alın. Süzdüğünüz pirinçleri tencereye ekleyin ve kavurun.

Pirinçlerin üzerine tuz ve tavuk suyunu ekleyip pişmeye bırakın.

Pilav pişince içerisine süzdüğünüz üzümleri, kavrulan fıstık ve bademi ekleyin.

Pilavı baharatlarla lezzetlendirip, demlenmeye bırakın.

Demlenen pilava haşlanan tavukları ekleyip karıştırın.

Milföyleri tek tek açın. Açma işlemi sırasında bir miktar un kullanabilirsiniz.

Her bir milföyün içerisine pilavdan doldurup kapatın.

Milföylerin üzerine çiğ badem yerleştirin.

Tepsiye dizdiğiniz milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün.

Perde pilavını 180 derecelik fırına sürün.

Hamur kızarıncaya kadar pilavı fırında tutun.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23