• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mescid-i Aksa provokasyonu

Yeniakit Publisher
2014-06-26 07:59:00 - 2014-06-25 23:21:41
Mescid-i Aksa provokasyonu

Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya olan saldırıların her yıl biraz daha arttığını dile getiren Mirasımız Derneği Genel Koordinatörü Numan Balcı, Yahudilerin sokaklarda birkaç haftadır “Mescid-i Aksa bizimdir’ yazılı broşürlerle dolaştığına dikkat çekti. Balcı, “Şu an Mescid-i Aksa’da ilim halkalarımız sayesinde eğitimlerini sürdüren bin öğrencimiz var onlar Yahudilere karşı nöbet tutuyorlar” dedi.

KORAY TAŞDEMİR / İSTANBUL - Kısa adı Mirasımız Derneği olan,  Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği, Mescid-i Aksa’nın siyonisterin emelleri doğrultusunda ele geçirilmesini engellemek için elinden geleni yapıyor. 10 otobüslük filosu ile Filistin’in çeşitli yerlerinden Mescid-i Aksa’ya Müslümanları taşıyan Mirasımız Derneği, “Bu Ramazan ayında da “Bu Ramazan’da ilk kıbleni unutma!” teması ile Mescid-i Aksa’ya Müslümanlar ile birlikte sahip çıkıyor.

Mirasımız Derneği Genel Koordinatörü Numan Balcı, Yahudilerin Mescid-i Aksa’yı ikiye bölmek istediklerini dile getirerek, “Yahudiler sokaklarda birkaç haftadır Mescid-i Aksa bizimdir, Mescid-i Aksa’da buluşuyoruz” yazılı broşürler dağıtıyorlar.

Bugün 8:30’da Yahudiler Mescid-i Aksa’da olacaklar. Buradaki amaç, Mescid-i Aksa’yı ikiye bölmektir ama biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.
Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya olan saldırıların her yıl biraz daha arttığını dile getiren Demirci, “ Şu an Mescid-i Aksa’da ilim halkalarımız sayesinde eğitimlerini sürdüren bin öğrencimiz var onlar Yahudilere karşı nöbet tutuyorlar” dedi.

Yardımlarınız Kudüs’teki Müslümanlara ulaşacak

 Yıllardır Mescid-i Aksa’da Müslümanların iftar yapmasını sağlayan Mirasımız Derneği, bu Ramazan ayında da aynı organizasyonu yapacak. Dernek ayrıca, Kudüs’teki yetim çocukların eğitim masraflarını karşılamayı, oradaki Müslümanların bayramı bayram gibi yaşamaları için giyim masraflarını karşılamayı da hedefliyor.

Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci, fitre ve zekat projesi başlattıklarını da belirterek, “Fitreleri Kudüs’teki Müslümanlara ulaştıracağız. Çünkü o bölgede yaşayan insanların yüzde 70’i yoksulluk sınırının altında” diye konuştu.

RAMAZAN’DA HER ANLAMDA MÜSLÜMANLARIN YANINDA OLACAĞIZ

Muhammed Demirci, Ramazan aylarında programlarından söz ederek, “Geçtiğimiz yıl Mescid-i Aksa’da tam 90 bin Müslüman’a iftar verdik, bu yıl bunu daha da artırmak istiyoruz. Fitre projesi başlattık. Fitreleri Kudüs’teki Müslümanlara ulaştıracağız. Çünkü o bölgede yaşayan insanların yüzde 70’i yoksulluk sınırının altında. Bunun yanında yeni başlattığımız bir proje var. Biz oradaki Müslümanların bayramı bayram gibi yaşamasını istiyoruz. Onun için oradaki ailelerin giyim masraflarını biz karşılayacağız. Aynı zamanda yoksul ailelere kumanya yardımlarımız olacak. Yine yeni bir proje olarak ise bölgedeki yetim çocukların eğitim masraflarını karşılayacağız. Şimdilik 800 yetim tespit ettik” şeklinde konuştu. Yahudilerin Mescid-i Aksa’da toplanma çağrılarına da değinen Demirci, Allah’ın izni ile bin öğrencimiz onlar fırsat vermeyecektir. Yahudiler, bir algı operasyonu yaparak fanatik Yahudileri de Mescid-i Aksa’ya getirerek Mescid-i Aksa’da kendilerinin de hakları olduğunu anlatmaya çalışıyorlar” diye konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23