• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merkeze çekilen valiler ne iş yapar?

Yeniakit Publisher
2014-09-18 19:15:00 - 2014-09-18 19:51:03
Merkeze çekilen valiler ne iş yapar?

Yürürlüğe giren kararname ile 22 valinin ataması yapıldı. 31 ili kapsayan kararla 9 vali de merkeze çekildi. Merkeze çekilen valiler sadece maaş alıyor.

Valilerin alındığı 'merkez', İçişleri Bakanlığı binasında bulunuyor. Sadece bir oda ve birkaç masa-sandalyeden ibaret olan merkeze valiler istedikleri zaman uğruyor. Bunun dışında herhangi bir şekilde aktif çalışmaları söz konusu olmuyor. Merkeze alınmak, diğer bir deyişle 'kızağa çekilmek' anlamına geliyor. Buraya alınan valilerin özlük haklarına ve maaşına dokunulmuyor.

GERİ DÖNEMİYORLAR

Ekstra görev verilmezse merkezdeki valiler herhangi bir iş yapmıyor. Geçmişte, merkeze alınan valilerin dava açıp yerlerine geri dönme hakları bulunuyordu. Ancak son düzenlemelerle bu ihtimal de ortadan kalktı. İçişleri Bakanlığı'ının resmi internet sayfasındaki bilgilere göre; 'merkez' valileri, atanmalarındaki usule göre, valilik kadro ve unvanlarını muhafaza etmek suretiyle merkezde görevlendirilebiliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23