• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Marib kenti, balistik füzeyle vuruldu! Dünyaya acil müdahale çağrısı yapıldı

Yeniakit Publisher
2021-02-27 21:19:00 -
Marib kenti, balistik füzeyle vuruldu! Dünyaya acil müdahale çağrısı yapıldı

Yemen'de İran tarafından desteklenen Husilerin dün gece ülkenin doğusundaki Marib kentine balistik füze saldırısı düzenlediği belirtildi.

Yemen Dışişleri Bakanlığı'nın, Yemen haber ajansı SABA'da yer alan açıklamasında, Marib'in şubat ayının başından bu yana, Husilerin insansız hava araçları (İHA) ve balistik füzelerle gerçekleştirdiği şiddetli saldırılara maruz kaldığı ifade edildi.

Marib'e dün gece 10 balistik füze atıldığı belirtilen açıklamada can ya da mal kaybına ilişkin bilgi verilmedi.

Dışişleri Bakanlığı, uluslararası kuruluşları, Marib'deki sivillerin ve yerlerinden edilenlerin hayatını kurtarmak için acil müdahaleye çağırdı.

Açıklamada, söz konusu kuruluşların, bu saldırılar karşısındaki sessizliğinin ya da faillerin kimliğini belirtmeden yaptıkları açıklamaların şaşırtıcı olduğu kaydedildi.

Husilerden konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Meşru hükümetin en önemli kalelerinden biri olan ve Savunma Bakanlığı karargahını da barındıran Marib kentini ele geçirmek isteyen Husi milislerin son günlerde bölgedeki saldırılarında artış yaşanıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Millet

Her zaman söylüyorum İran Abd, İngiltere ve Yahudiler birbirlerinin partneridir. Ne oldu Suudiler, hani Abd dostunuzdu. Bakın şimdi İrana kim yol verdi, tabii ki Abd keferesi. 

Sassas

Bu soysuz husilere bu füzeler verilirken neden müdahale edilmiyor demekki birleşmiş milletler masal hiç bir halt etiği yok nerede müslümanlara saldırı var gık çıkmıyor bir kefereye yapılsa kıyameti koparırlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23