• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Maraş tava tarifi | Maraş tava nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-02-05 23:29:00 -
Maraş tava tarifi | Maraş tava nasıl yapılır?

Kalabalık sofraları şenlendiren leziz bir akşam yemeği tarifi Maraş tava! Sebzelerin kattığı lif ve vitaminler, etin kattığı protein ve baharat karışımının kattığı o enfes karışımla Maraş tava tarifi merak ediliyor. Yapılışı pratik olan Maraş tava tarifinin lezzetine doyum olmuyor. Peki, Maraş tava nasıl yapılır? Maraş tava tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?

Maraş tava tarifi için gerekli malzemeler şu şekilde;

3 tane patlıcan, 3 tane patates, 2 tane kapya biber, 2 tane soğan, 5 tane domates, 1 kg kuşbaşı kuzu kol, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1,5 su bardağı su, 100 gram kuyruk yağı

Maraş tava nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanları, patatesleri, kapya biberleri, domatesleri ve soğanları tepsiye alıp karıştırmanız gerekir.

Ardından eti ilave edin ve sebzeleri üzerine yaymalısınız. Baharatları serpmeyi unutmayın.

Sarımsakları ekleyip suyu iyice gezdirmelisiniz. Hafifçe karıştırıp kuyruk yağını tepsiye dağıtabilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişirin. 30. dakikasında karıştırın ve toplamda 1 saat kadar pişirmeniz gerekir. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23