• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Macron'un akıl hocasından dikkat çeken ‘Barış Pınarı Harekatı’ açıklaması: NATO öldü!

Yeniakit Publisher
2019-10-20 07:01:00 - 2019-10-20 07:55:43

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Macron'un akıl hocasından dikkat çeken ‘Barış Pınarı Harekatı’ açıklaması: NATO öldü!

Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın danışmanlarından ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "akıl hocası" olarak bilinen Ekonomist Jacques Attali, Türkiye'nin terör örgütü YPG/PKK’ya başlattığı Barış Pınarı Harekatı nedeniyle "NATO öldü, Avrupa olarak yalnızız" yorumunda bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un politikalarını geliştirirken etkilendiği uzmanlardan biri olan Ekonomist Jacques Attali, Türkiye'nin diğer NATO üyesi ülkelerin onayı olmadan Rus silahları alması ve bağımsız bir şekilde Suriye'de Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasını gerekçe göstererek NATO'nun "öldüğü" yorumunu yaptı.

“ABD hiç bir şey yapamadı”

Fransa Devlet Televizyonu France Info'da katıldığı bir programda konuşan Attali, "NATO üyesi bir güç olan Türkiye diğer üyelerin onayı olmadan Rus silahları alarak tamamen özgür bir şekilde savaşmaya karar verdiğine göre NATO öldü. Türkiye bunu gerçekleştirdi, kimse tepki göstermedi ve Amerika Birleşik Devletleri onu engellemek için hiçbir şey yapmadı" ifadelerini kullandı.

Attali konuşmasında, "Eğer NATO öldüyse ve ABD artık bizi savunmuyorsa, Avrupalılara kendilerini korumak için birleşmekten başka yapacak bir şey kalmadı" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Harbi amca

Ha şunu bileydiniz. Sonunuz gelşyor AB. Hele şu ingilizlerde çıksın ABden, ortalık karışacak. Türkiyesiz bir Nato işe yaramıyor. Yıllarca bizle oynamayıp kazanmaya çalışsaydınız. Şimdi ağlamanın bir önemi kalmadı artık. Kendi kendinizi yeyin gene binlerce yıl yaptığınız gibi. Ama bizi rahat bırakın

APTAL FRANSİZ YUNANLİLAR S300 ALDİGİNDA

NATO zaten olmustu. REİS sadece ise yaramayan HAÇLILARA HİZMET EDEN NATOyu gommus oldu. Hedrfi , dusmani islam, musluman olan bir natoya TÜRKİYR NİN İHTİYACI YOKTUR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23