Londra'da düzenlenen bıçaklı terör saldırısını DEAŞ üstlendi
Dün İngiltere'nin başkenti Londra'da bir kişi tarafından bıçakla gerçekleştirilen terör saldırısını terör örgütü DAEŞ üstlendi.
İngiltere'nin başkenti Londra'da, bir kişi saldırı gerçekleştirdikten sonra polis tarafından vurulmuştu. Reuters'ın son dakika haberine göre terör bağlantılı ilan edilen saldırıyı DEAŞ üstlendi.
Dün, Londra'nın güneyindeki Streatham bölgesinde yerel saatle 14.00 (TSİ 17.00) civarında, bir kişi bıçaklı saldırı gerçekleştirdikten sonra polis tarafından vuruldu.
Yayınlanan görüntülerde, cesedin üzerinde bomba veya bomba süsü verilmiş bir düzenek olduğu belirlenmiş ve olay terör bağlantılı ilan edilmişti.
Reuters'ın haberine göre dün gerçekleşen saldırıyı DEAŞ üstlendi.
Kasım 2019'da da bıçaklı saldırı düzenlenmişti.
Londra'nın merkezindeki London Bridge'de (Londra Köprüsü) 29 Kasım 2019'da düzenlenen bıçaklı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetmiş, polis, saldırganı yine vurarak öldürmüştü.