• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Libya’da istenen ‘Mısır modeli’ darbe

Yeniakit Publisher
2014-05-22 08:22:00 - 2014-05-21 22:54:02
Libya’da istenen ‘Mısır modeli’ darbe

Libya’da, emekli general Haftar’ın, Bingazi’deki “İslamcı örgütleri” ortadan kaldırma iddiasıyla başlattığı operasyonlar, Mısır’daki darbeyi hatırlattı. Yaşananlar, “Mısır’da sahneye konan darbe süreci Libya’da tekrarlanmaya çalışılıyor” şeklinde yorumlandı.

Haftar’la işbirliği yapan Zintan merkezli milis güçlerin merkezi yönetime darbe yapmak için kullandığı siyasal dil ile Mısır’da darbeyle yönetimden uzaklaştırılan Müslüman Kardeşler Teşkilatı’na yönelik kullanılan dilin benzeşiyor oluşu dikkati çekiyor. Libya’da demokratik kurumlara yöneltilen tehdit içerikli açıklamalarda da “İhvan karşıtlığı” öne çıkıyor. Konuyla ilgili konuşan Trablus Büyükşehir Belediye Başkanı Sadat Bedri, Haftar’ın başlattığı operasyonu, “Mısır’da sahneye konan darbe sürecinin bu ülkede de tekrarlanmaya çalışılması” şeklinde yorumlarken,  Sadat Bedri ise “Mısır’daki darbe sürecine benzer şekilde yoğun bir dezenformasyon işlevi gören medya kuruluşlarının yaydığı bilgi kirliliği, psikolojik baskı oluşturmayı hedefliyor” diyor.

Trablus’a darbeye karşı askeri takviye

Libya’da başkent Trablus’a, kentte güvenliğin sağlanması ve darbe girişimlerinin engellenmesi amacıyla bin askeri araç, 4 bin asker ve devrimci savaşçılardan oluşan Libya Orta Kalkan Güçleri takviye olarak gönderildi. Takviyenin Libya Genelkurmay Başkanı ve Milli Genel Kongre (MGK) Başkanı Nuri Ebu Sehmeyn’in talimatıyla yapıldığı belirtildi.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI DA HAFTAR’IN SAFLARINA KATILDI

Libya Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı Yarbay Cuma el-Abani ve Bingazi havaalanının güvenliğini sağlamakla görevli güvenlik güçlerinin emekli general Halife Haftar liderliğindeki gruplara katıldığı bildirildi. Yarbay Abani, “Libya’yı terörden temizlemek için onur operasyonuna katıldığımı ilan ediyorum” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23