• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuşatma altındaki Fetih Ordusu yeniden yapılandırılıyor

Yeniakit Publisher
2016-05-03 11:05:00 -
Kuşatma altındaki Fetih Ordusu yeniden yapılandırılıyor

İran destekli Şii paramilitlerin ve Rusya ile rejimin Halep’e kara harekâtı başlatmak için hazırlık yaptığı dönemde muhaliflerden dev bir atak geldi. Suriye’nin kuzeyinde etkin olan 7 büyük muhalif grup, fetih ordusu benzeri bir yapılanmaya gidiyor.

Fetih Ordusu operasyon odası ilim talebelerinin harcadığı büyük çabalar vesilesiyle yeniden gündeme geliyor. Uzun zamandır süren istişarelerin ardından Fetih Ordusu yeniden yapılandı. Bu yapı kuzeyde etkin olan 7 büyük grubu içine alıyor.

Fetih Ordusu askeri komutaya seçilecek genel komutanı birkaç güne açıklanacak. Nusret Cephesi Genel Emiri Culani aday gösterilmesine rağmen kendi isteği ile çekildi.

İki gün önceki istişare toplantılarında Cundul Aksa’nın da katılımcılar arasında olduğu ifade edilirken bugünkü listede yoklar.

Fetih Ordusu Suriye’nin İdlip ilinde bulunan muhalif grupların bir araya gelmesiyle oluşturulmuş bir operasyon gücü olarak kurulmuş, kısa sürede ortak hareket etmenin gücünü göstererek İdlib şehir merkezini birkaç gün içinde fethetmişti. Fetih Ordusu’nun yeniden kurulması, cihadi grupların taarruza geçeceğini gösteriyor.

Fetih Ordusu’nun öncelikli hedefi Halep ve sahil bölgesi olacak. Ama rejimin ve Rusya’nın operasyonlarına karşılık güney Halep’e yoğunlaşılması beklentisi de var. 2 gün içinde resmi bir açıklamanın Fetih Ordusu tarafından yapılması bekleniyor

Yeniden yapılanan Fetih Ordusu’nda bulunan 7 cihadi hareket şunlar:

Ahraruş Şam,

Nusret Cephesi,

Türkistan İslam Partisi,

Feylak’uş-Şam,

Ceyşul-Sunne,

Liva el Hakk,

Ecnad’uş-Şam.

Kaynak:KüreselAnaliz

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23