• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kurye Demirtaş ABD’ye çağrıldı

Yeniakit Publisher
2016-04-28 07:03:00 -
Kurye Demirtaş ABD’ye çağrıldı

Bölücü terör örgütü PKK’nın sözcüsü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “çağrıldığı” ABD’ye terör baronlarından yeni stratejiler için fikir almaya gitti. ABD’de önemli isimlerle görüşecek olan ‘Kurye Demirtaş’a “PYD’nin Suriye’deki kazanımlarını korumak için Türkiye’deki militanlarınızı geri çekin” emri verileceği iddia ediliyor.

ABD’ye gitmek için dün yola çıkan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan eşlik ediyor. Bugün partisinin Washington temsilciliği tarafından düzenlenen konferansa katılacak olan Demirtaş ve beraberindeki heyet, bir dizi temasta bulunduktan sonra 2 Mayıs Pazartesi günü Türkiye’ye dönmesi planlanıyor. Demirtaş’ın ABD programı hakkında hiçbir bilgi verilmezken; ABD’de kimlerle görüşeceği, yapacağı toplantılar ve ikili görüşmelerin sır gibi saklanması dikkat çekti. 

ABD’NİN SURİYE DİREKTİFLERİ 

Demirtaş’ın 4 günlük bu ABD ziyaretinde, PKK/PYD’nin geleceği konusunda önümüzdeki dönemde neler yapılması gerektiği hakkında “direktif” alacağı ileri sürülüyor. Suriye’deki ateşkesin sona ermesinin ardından PYD’nin bölgede zayıf düşmemesi için Suriye’den Türkiye’ye gönderilen teröristler, Kandil yöneticileri tarafından gruplar halinde geri çağrılırken, PKK’nın Suriye için hazırlık yaptığı belirtiliyor. 

DEMİRTAŞ’IN VAZİFESİ KURYELİK 

Demirtaş’ın, ABD’li terör baronlarından alacağı yeni stratejileri Kandil’e ulaştırmak için kuryelik yapacağı iddia ediliyor. Ayrıca Demirtaş, PKK yöneticilerinin “AKP’yi yeniden çözüm masasına oturtmalıyız” şeklindeki düşüncelerini ABD’li yetkililere ulaştıracağı gelen bilgiler arasında.  

AĞABABALARINA DANIŞACAKLAR

Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) analisti Aydın Bolat, Demirtaş’ın ağababalarından akıl almaya gittiğini belirterek, Türkiye’nin taşeron güçlere karşı tedbirini aldığını söyledi. Bolat, “HDP ve PKK kendi başlarına bir irade ortaya koyamayacakları için elbette ağababalarına danışacaklar. Örgüt yol arıyor. Bunun için Demirtaş’ı ABD’ye gönderdiler ve Türkiye’ye çeşitli konularda baskı yapılması istenecek. Örgüte silah ve mühimmat desteği için el açılacak. Bütün bunlara rağmen Türkiye, terör destekçi müttefiklerin ikiyüzlü politikasını biliyor ve tedbirini de almış durumda” dedi. 

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23