Kurban etini kıyma yaptırmak için kaç gün beklemek gerekir? Kurban bayramıyla birlikte ihtiyaç sahibi ailelere etler dağıtıldı. Dağıtılan etleri kimi kıyma olarak saklamayı tercih ediyor. Bu sebeple kurbanlık etin ne zaman kıyma yaptırılması gerektiği merak ediliyor. Kurban eti hemen kıyma olarak çektirilir mi?
Kurban bayramında imkanı olanlar ihtiyaç sahibi ailelerle kestikleri eti paylaşıyor. Kurbanlık etlerin derin dondurucuda nasıl saklanacağı ise merak ediliyor. Peki, kurbanlık e ne zaman kıyma olarak çektirilir?
Kurban etinden kıyma ne zaman kaç gün sonra çekilir?
Kurban etinin kanının süzülmesi için bir süre beklemesi hemen kıyma çektirilmemesi uzmanlarca ifade ediliyor. Poşetle gelen etin bir tencere ya da kabın içerisine yerleştirilmesi ardından da 3-4 saat buzdolabında dinlendirilmesi öneriyor. Dinlenen eti parçalara bölüp derin dondurucuya atabilir ya da pişirebilirsiniz. Uzmanlar kurbanlık etten kıyma çektirmek isteyenlerin eti iki gün buzdolabında dinlendirmeleri gerektiğini belirtiyor. Kısacası et iki gün buzdolabında dinlendikten sonra kıyma çektirmeniz daha sağlıklı olacaktır.