• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Küp Et nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-10-28 22:00:00 - 2021-10-28 23:53:48
Küp Et nasıl yapılır?

Eğer lezzetli, iyi pişmiş Küp Et yapmak istiyorsanız tarifimiz tam size göre.

Eğer lezzetli, iyi pişmiş Küp Et yapmak istiyorsanız tarifimiz tam size göre. Şimdiden afiyet olsun.

İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy patates
  • 250 gram dana eti
  • 1 adet büyük kapya biber
  • 5-6 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Yapılışı

Patatesi küp küp doğrayarak yapışmaz tencerede kapağı kapalı bir şekilde kızartalım. Kuşbaşı doğradığımız etimizi başka bir tencerede kendi yağı ile kavuralım. Kavrulan eti, yağını süzdüğümüz patateslerin üzerine ilave edelim ve karıştırarak kapağını kapatalım. Biberlerimizi  küçük olmamak kaydıyla doğrayalım ve tencereye alalım. Biraz tuz ilave edip yeniden karıştırarak kapağını kapatalım. Kısık ateşte pişmeye bırakalım. Biberler piştikten sonra rendelenmiş sarımsağı, kekik ve karabiberi ilave ederek yemeğimizi 5 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun.

 

 

 

 

 

 
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23