• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Küflü ekmek yenir mi? Küflenmiş ekmek zararlı mı?

Ekmek sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Peki, küflü ekmek yenir mi?

2019-11-17 22:08:00 -
Küflü ekmek yenir mi? Küflenmiş ekmek zararlı mı?

Ekmek sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Peki, küflü ekmek yenir mi?

Ekmek Anadolu sofraları için son derece kıymetlidir. Bu leziz yiyecek kahvaltıda da akşam yemeğinde de mutlaka yer bulur. Ancak kimi zaman malzeme kimi zaman da saklanma koşulları nedeniyle ekmekler küflenir. Birçok kişi ekmeğin küflenen kısmını atıp, kalanını kullanmayı tercih eder. Peki, küflü ekmek yenir mi?

Küflü ekmek yenir mi?

Küflü ekmek kanserojen madde içerir. Küfe sebep olan mantar ve benzeri bakterileri tüketmek sağlık için son derece zararlıdır. Uzmanlar ekmekten küflü kısmın çıkarılıp atılsa bile kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Ekmeklerin küflenmemesi için ne yapılır?

Elbette ekmeklerin küflenmemesi için yapılması gereken ilk şey bir gün içerisinde tüketilecek kadar ekmek satın almak. Bu arada ekmeklerinizin küflenmemesi için fazla olanları buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Ekmek neden küflenir?

Küf oluşumunun birinci sebebi mantarların kendi besinlerini kendilerinin üretememesi ve bu ihtiyaçlarını karşılamak için buldukları tüm besin maddelerine ve nemli eşyalara saldırmasıdır.

Dolaplarımızdaki birbirinden ilginç tüm besinlerin bir müddet sonra küflendiğini ve ilginç bir koku salgıladığını görürüz. Bunun sebebi mantarların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için besin maddesini içten dışa doğru yemesidir. 

Küf oluşmasının ikinci sebebi mantarların sporla çoğalması ve bunun çok hızlı bir şekilde olmasıdır. Bir ekmeği fırından sıcak sıcak almışsınızdır ve poşetin içinde terlemeye bırakmışsınızdır.

Aslında sizin amacınız onun bayatlamasını engellemek ve tazeliğini korumaktır. Aslında mantarlar sıcak ortamlarda daha hızlı çoğalırlar ve bu da ekmeğinizin daha kısa bir sürede bayatlamasına ve ardından küflenmesine neden olur.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23