Ekmeklerin Küflenmemesi için ne yapmalıyız?
1-Ekmeklerin küflenmemesi için yapılması gereken , gün içinde yiyebileceğiniz kadar ekmek almak.
2-Ekmekler buzlukta saklanabilir. Yemek istediğinizde , 45 dk önce çıkarıp tüketebilirsiniz. İlk günkü kadar taze olacaktır.
Gelelim akıllardaki diğer sorulara;
Küflenmiş ekmek yenir mi?
Küflenmiş ekmek çok yoğun oranlarda kanserojen madde taşıdığından , kesinlikle tüketilmemelidir. Nedeni ise milyonlarca mantar ve benzeri canlı tarafından istila edilmiş bir beslenme alanını tüketmiş oluruz. Küflerin pek çoğu mikotoksin (küf zehiri) adı verilen zehirler üretirler.
Zehir yapıları da pişirme ile asla bozulmamaktadır. Hatta öyle sağlam bir yapıya sahiptirler ki 360 derece sıcaklıkta bile bozulmazlar
Küflü Ekmek Tüketirsek Ne Olur? Sağlığa herhangi bir zararı var mıdır?
Küflü besinlerde bulunan zehirlerden bir defa tatmak , insana ciddi zararlar vermez. Fakat daha fazlası tüketildiğinde ,karaciğerde çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına neden olur. Hatta besinlerden bir kısmı bile küflü ise hemen (tamamını) çöpe atmakta fayda var.


