• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kokusuz hamsi nasıl yapılır? Kokusuz hamsi tarifi

Yeniakit Publisher
2019-11-18 21:39:00 -
Kokusuz hamsi nasıl yapılır? Kokusuz hamsi tarifi

Balık içerdiği vitamin ve minareller sayesinde sağlık için son derece faydalıdır. Balıkseverler için hamsinin yeri ise bambaşkadır. Bu yıl balıkçılar hamsi bolluğu yaşandığını hatta ocak ayından sonra hamsinin daha da artacağını belirtiyor. Hamsi lezzetli bir balık olsa da pişerken etrafa bir hayli koku yayar. Siz de leziz hamsiler yerken evinizin kokmasını istemiyorsanız şahane bir tavsiyemiz var. İşte, merak ettiğiniz "Kokusuz hamsi nasıl yapılır?" sorusunun cevabı.

Balık içerdiği vitamin ve minareller sayesinde sağlık için son derece faydalıdır. Balıkseverler için hamsinin yeri ise bambaşkadır. Bu yıl balıkçılar hamsi bolluğu yaşandığını hatta ocak ayından sonra hamsinin daha da artacağını belirtiyor. Hamsi lezzetli bir balık olsa da pişerken etrafa bir hayli koku yayar. Siz de leziz hamsiler yerken evinizin kokmasını istemiyorsanız şahane bir tavsiyemiz var. İşte, merak ettiğiniz "Kokusuz hamsi nasıl yapılır?" sorusunun cevabı.

Kokusuz hamsi nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • Hamsi
  • Mısır unu
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Öncelikle işe balıkları temizleyip, yıkamakla başlayın.

Temizlediğiniz balıkları güzelce mısır ununa bulayın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tezgaha yağlı kağıt serin.

Yağlı kağıt üzerine balıkları tavanın şeklinde dizin.

Balıkların üzerine fırçayla yağ sürün.

Ardından yağlı kağıdı güzelce kapatın.

Kürdan yardımıyla yağlı kağıt üzerinde delikler açın.

Balık tavanızı ısıtın.

Isınan tavaya kesinlikle yağ koymayın.

Yağlı kağıda yerleştirdiğiniz balıkları tavaya alın.

Tavanın kapağını kapatın. Bu sayede balıklar buharla pişmiş olacak.

Balıkların alt kısmı piştiğinde kapak yardımıyla yağlı kağıdı ters çevirin.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23