• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kokuşmuş dilinizle İslam’ı ve değerlerini kirletmekten vazgeçin

Yeniakit Publisher
2015-12-21 22:44:00 -
Kokuşmuş dilinizle İslam’ı ve değerlerini kirletmekten vazgeçin

İslam'a derste hakaret ederek infial meydana getiren İstanbul Erkek Lisesi’nde tarih öğretmeni olarak görev yapan Seyit Işık'ın, Sultangazi’deki bir başka okula gönderildiği öğrenildi.

Işık ise, soruşturma kararını tebellüğ etmemek için özel bir hastaneden 45 günlük rapor aldı. Yeni görevlendirildiği okulda ise okul aile birliğinin ayağa kalktığı, velilerin MEB'e şikayet yağdırarak, "O öğretmeni istemiyoruz" şeklinde kampanya başlattıkları öğrenildi.

Öte yandan Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Rıfat Kavak, yazılı bir açıklama yayımlayarak gelişmelere tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Rıfat Kavak şunları söyledi:

"Yüce dinimiz İslam’a ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (SAV) hakareti, aşağılamayı aydın olmanın gereği gören, içinde yetiştiği toplumun değerlerine aykırı hareket etmeyi marifet sayan müptezel zihniyet, kendisine yakışan ama toplumda infiale yol açan pespaye bir eyleme daha imza atmıştır. Modern olmayı dine saldırma olarak algılayan, evrensel ahlaktan nasipsiz, dinin vicdanlara sıkışmışmış, sosyal hayattan sürülmüş olması için fırsat kollayanların her zaman karşısında olacağız.

İstanbul Erkek Lisesi’nde tarih öğretmeni olarak görev yapan Seyit Işık, alışılagelmiş din düşmanlığına örnek teşkil eden icraattan biriyle daha Türkiye’nin sıcak gündeminde kendine yer bulmuştur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Asıl üzücü olan, Danimarka ve Fransa’da Peygamberimize karikatür üzerinden hakaret edenlerle yarışan bu anakronik anlayışı bu ülkede canla başla savunanların olmasıdır. Bayraktarlığını yaptıkları fikirlere yönelik en ufak bir eleştiriye dahi tahammül edemeyenlere, dini değerlere, Peygambere ve İslam’a dil uzatanlara, hakaretlerde bulunanlara, bu tür eylemlerde bulunanlara cansiperane sahip çıkanlara söylenebilecek tek bir şey vardır: Kokuşmuş dilinizle İslam’ı ve değerlerini kirletmekten vazgeçin. Milletin değerlerine yabancılaşarak, o değerleri müptezel ve pespaye fikirlerimizle karalamak sizi hiçbir yere ulaştıramaz. Artık bu hastalıklı ruh halinizden kurtulun ve milletin değerlerini, salyalarınızla daha fazla kirletmeyin.  

Hakkı savunan, adaleti mülkün temeli olarak gören, ‘işçinin ücretini alnının teri kurumadan veriniz’ diyen, kötülüğü yasaklayan, iyiliği emreden bir dinin peygamberine “çıkarları için hicret etti” diyen ezanın gereksizliğini kendi güdük akli çıkarımlarıyla delillendirme saçmalığını ders diye anlatan birinin peygamberlik mesleği olan öğretmenliğe devam etmesini doğru bulmuyoruz.

Bu kişinin bir daha taze dimağları zehirlemesine izin verilmemelidir. Ders saatlerinde konu dışına çıkarak öğrencilere karanlık zihin dünyasının ürünlerini kusan bu kişi bir an evvel görevden uzaklaştırılmalıdır.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in manevi şahsiyetini inciten, evrensel mesajlarından ve örnek ahlakından bihaber şahıs, Kur’an-ı Kerim’in değiştirilmiş olduğu, ezanın ise gereksiz olduğu şeklinde iddialarda bulunmuş, namaz kılan bir öğrencisini tokatladığı ifade edilmektedir. Böyle birinin başka bir okulda görevlendirilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Bu kokuşmuş zihniyeti savunanlara ise söyleyecek bir söz bulamıyoruz. "

 

Rıfat Kavak

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23