KKTC’de de çarklar dönmeye başladı
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Türkiye ile imzalanan mali protokolün katkısıyla haziran sonu itibarıyla maaş kesintileri sona ereceğini dile getiren KKTC Başbakanı Ersin Tatar, koronavirüs sonrası ülkede yaşanan normalleşmeyle ekonomik çarkların yeniden dönmeye başladığını belirtti.
Akit Ekonomi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, yeni tip coronavirüs (Covid-19) sonrası ülkede yaşanan normalleşmeyle ekonomik çarkların yeniden dönmeye başladığını ve Türkiye ile imzalanan mali protokolün ekonomiye olumlu yansıyacağını belirtti.
Protokol devrede
Covid-19 sonrası ekonomide atılacak adımlar, Türkiye ve KKTC Arasında İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması ve Türkiye ile ilişkilerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tatar, “Türkiye ile mali protokol yürürlüğe girdi. Onun da katkısıyla haziran sonu itibarıyla maaş kesintileri sona erecek. Çarşı daha hareketlenecek” dedi. Tatar, “İmzalanan protokolün gerekliliklerinin sonuna kadar arkasındayım. Bunların yapılması için talimatları zaten vermiş durumdayım ve takipçisi olacağım” diye konuştu.
Ortağımızla değerlendiriyoruz
Haziran itibarıyla yeni bir sürece girileceğini ve bunları bir ekonomik paketle açıklamayı değerlendirdiklerini ifade eden Tatar, “Hükümet ortağımız Halkın Partisi ile bunları değerlendiriyoruz” diye konuştu. Turizm ve uçuşlarla ilgili çalışmaların devam ettiğine değinen Tatar, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda adımlar atıldığını ifade etti.
