• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kış depresyonu, nedenleri ve tedavisi

Yeniakit Publisher
2017-12-14 15:57:00 -
Kış depresyonu, nedenleri ve tedavisi

Havanın kararması genellikle uyku hali ve enerjisizlik verdiği için depresyon belirtileri de bu nedenle birlikte başlamaktadır.

Genellikle bu belirtiler psikolojik olarak görüldüğü için psikologlardan ve psikiyatrlardan destek alabilirsiniz. Bunların yanı sıra ilaçla tedavi, spor, düzenli beslenme ve doğal ışık almanızda da fayda vardır. Kış aylarında havaların erken kararması ve sabahları işe giden kişilerinde karanlıkta yola çıkmaları nedeniyle yayılan bu depresyon çeşidi insanların yaşamlarına dahi etki etmektedir. İş hayatı, okul hayatı ya da ev hayatınıda etkisi altına alan depresyon çeşididir.

Uyanmanın zorlaşması

Erken kalkmak her zaman zorken, bir de kış mevsimlerinde hem soğuk hem de karanlık olması nedeniyle uyanmak zor bir hal almaktadır. Bunun önüne geçebilmek için oda sıcaklığınızı ayarlamanızda fayda vardır.

Aşırı kilo alma ya da verme

Kış mevsimi itibariyle değişen anlık psikolojiniz bazen iştah açarken bazen de iştah kapatmaktadır. Bu nedenle de oluşan değişim kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Kış depresyonunun belirtileri arasında en çok risk taşıyan madde arasında yer almaktadır. Kilo alıp verme işlemi çoğunlukla insanlarda ters tepki yaratabilmektedir
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Miskinlik

Kışın gelmesiyle birlikte insanların üzerinde oluşan isteksizlik kimi zaman miskinliğe dönüşürken kimi zaman ise kış yorgunluğuna neden olmaktadır. Kış depresyonunun en önemli belirtisi olan miskinlik aynı zamanda da tükenmişlik sendromunu da beraberinde getirmektedir.

Sosyal alanlara karşı isteksizlik

Soğuk havanın gelmesiyle birlikte sosyal bir aktivite yapılan yerlere gitmeme isteği oluşmaktadır. Bunun önüne sinemaya giderek ve kapalı mekânlarda vakit geçirerek geçebilirsiniz.Böylelikle soğuk olsa bile üşümezsiniz ve sosyalleşmeye devam edebilirsiniz.

Günlük işlerde motivasyon eksikliği

Gündelik yaptığınız işlerde oluşan isteksizlik nedeni de en çok görülen belirtiler arasında yer almaktadır. Bunun önüne geçmek için ise ofisinizdeki masanızı ya da çalışma alanınızı istediğiniz şekilde yeniden düzenleyebilirsiniz ve kendinizi motive edecek farklı objeler bulabilirsiniz.

Konsantrasyon eksikliği

Özellikle çalışanlarda görülen bu belirti odaklanma probleminin olduğunu göstermektedir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23