• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kiraz her derde deva

Yeniakit Publisher
2018-06-06 22:16:00 -
Kiraz her derde deva

Diyetisyen Sevgi Gökçen Erkün Eryılmaz, yaz mevsimiyle birlikte meyvelerin adeta tablo gibi durduğunu ancak ölçülü bir şekilde tüketilmesi uyarısında bulundu. Eryılmaz, mevsimin en gözde meyvesinin kiraz olduğunu ifade ederken, mevsimin en çok tüketilen meyvesi karpuz için de uyarılarda bulundu.

Yaz aylarının başlamasıyla artan meyve çeşitliliği iştahları kabartsa da fazla meyve tüketimiyle kilo olarak geri döndüğünü kaydeden uzmanlar mevsim meyveleri tüketirken ölçülü bir şekilde tüketilmesi tavsiyesinde bulundu. Diyetisyen Sevgi Gökçen Erkün Eryılmaz, yaz mevsimiyle birlikte meyvelerin adeta tablo gibi durduğunu ancak ölçülü bir şekilde tüketilmesi uyarısında bulundu. Meyvelerin her birinin içerisinde antioksidan ve flavonoidler bulunduğunu kaydeden Eryılmaz, o yüzden hepsinin kansere karşı koruyucu ve kalp damar sağlığını iyileştirici özellikleri bulunduğunun altını çizdi.

YARARI KADAR ZARARI DA VAR

Haziran ayının en güzel meyvelerinin erik, kayısı, şeftali, karpuz, yenidünya, kiraz gibi meyveler olduğunu belirten Eryılmaz, "Bu meyvelerin sağlığa yararı olduğu kadar zararları da var. O yüzden ölçülü miktarda tüketmek en doğrusu olacak. Bu meyvelerin her birinin içerisinde antioksidan ve flavonoidler bulunuyor o yüzden hepsi kansere karşı koruyucu ve kalp damar sağlığını iyileştirici özellikler taşıyor” dedi.

Yenidünya meyvesinin tok tutucu özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Eryılmaz, “Kalorisi düşüktür, uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Yenidünyanın en çok sevdiğim özelliğiyse B6 vitamininden zengin olması. Yani gergin ve sinirli bir yaşam tarzınız varsa yenidünya sakinleşmeniz için size yardımcı olacaktır” diye konuştu.

KİRAZIN FAYDALARI HEPSİNDEN FAZLA
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kirazı ‘Sezonun en güzel meyvelerinden biri’ olarak tanımlayan Eryılmaz kirazı hem çok sevdiğini hem de faydasının diğer meyvelerden oldukça fazla olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Tok tutucu özelliği var, lif yönünden zengin o yüzden bağırsakları çalıştırıcı özelliği var. Kirazın aynı zamanda antosiyanin özelliği var. Yani vücudunuzda iltihaplanmayı artırıcı enzimleri baskıladığı için eklem rahatsızlıkları ve enfeksiyonlara iyi gelecek bir meyve. Kiraz da aynı zamanda melatonin salgısını artırıcı bir özellik var. Yani siz uykusuzluk çekiyorsanız gece yatmadan 2 saat önce kiraz yiyerek daha rahat bir uykuya dalabilirsiniz. Kolesterol dengeleyici özelliği var. C vitamini yönünden zengin olduğu için kiraz da bağışıklık sistemimizi kuvvetlendiriyor."
İHA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23