• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kinleri, nefretleri dinmiyor! Hamaney'den sonra uçağını da vurdular

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:
Kinleri, nefretleri dinmiyor! Hamaney'den sonra uçağını da vurdular

Terörist devlet İsrail ordusu ABD-İsrail saldırısında ölen eski İran lideri Ali Hamaney'in başkent Tahran'ın Mehrabad Havalimanı'ndaki uçağını hedef alarak havaya uçurdu.

İsrail ordusu, ABD-İsrail saldırısında ölen eski İran lideri Ali Hamaney'in başkent Tahran'ın Mehrabad Havalimanı'ndaki uçağının hedef alındığını ileri sürdü.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu uçağın daha önce Hamaney tarafından kullanıldığı iddia edildi.

Açıklamada, eski İran lideri Hamaney'in Tahran'daki Mehrabad Havaalanı'nda hedef alınan uçağının, diğer üst düzey yetkililer ve İranlı askeri personel tarafından da hem yurt içi hem de yurt dışında kullanıldığı öne sürüldü.

Uçağın hedef alınmasının İran'ın "eksen ülkeleriyle" koordinasyon yeteneklerini zayıflatacağı savunulan açıklamada, saldırıların devam edeceği tehdidinde bulunuldu.

İsrail ordusu daha önce de Mehrabad Havalimanı'nı hedef almıştı 

ABD İSRAİL SALDIRILARI

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.

İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi. 

ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü. 

İranlı yetkililere göre, ABD-İsrail saldırılarında ölü sayısı 1348'i, yaralı sayısı 17 bini aştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

FATİH KARAHAN

RABBİM İRANA YARDIM ETSİN...KEŞKE İSLAM ÜLKELERİ DE REZİL VE ZELİL HALDE OLMASAYDILAR DA BİRLİKTE SİYONİST VE BÜYÜK ŞEYTAN ABD YE HADLERİNİ BİLDİRSELERDİ...ALLAH LANETLİ KAVME VE VADEDİLMİŞ HEZEYANINA İNANAN SAPKINLARA LANET ETSİN...

Vatandas

İnanın jiç mi savunma sistemi yok adamlar istediği gibi girip çıkıp vuruyor karşılarında sanki gariban Filistin halkı va 95 milyonluk iran
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23