• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kilis katmeri nasıl yapılır? Kilis katmeri tarifi ve malzemeleri

Yeniakit Publisher
2020-02-24 21:34:00 -
Kilis katmeri nasıl yapılır? Kilis katmeri tarifi ve malzemeleri

Kilis katmeri yapımı, internette araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Katmer genellikle Gaziantep mutfağına ait bir tatlı olarak biliniyor ama bu tarifimizde bahsi geçen katmer Kilis yöresinden. Peki, Kilis katmeri nasıl yapılır? Kilis katmeri yapımı için gerekli malzemeler nelerdir? İşte Kilis katmeri tarifi ve malzemeleri...

Kilis katmeri yapımı, internette araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Katmer genellikle Gaziantep mutfağına ait bir tatlı olarak biliniyor ama bu tarifimizde bahsi geçen katmer Kilis yöresinden. Peki, Kilis katmeri nasıl yapılır? Kilis katmeri yapımı için gerekli malzemeler nelerdir? İşte Kilis katmeri tarifi ve malzemeleri...

Malzemeler

1 kilogram un

20 gram tuz

1 kilogram kaymak

1 çay bardağı tereyağı
ÖNE ÇIKAN VİDEO

1 çay bardağı pudra şekeri

1 yemek kaşığı tarçın

1 çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı

1 kilogram toz şeker

300 gram tereyağı

2 su bardağı sıvı yağ

Kilis katmeri nasıl yapılır?

Toz şekeri bir tencereye alıp üzerine 4 su bardağı su ekleyin.

Kaynayana kadar karıştırarak pişirip kıvamlı bir şurup elde edin ve kenara alın.

Una tuzu ve aldığı kadar suyu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Cevizden biraz büyük olacak şekilde 18 adet bezeye ayırdığınız hamuru üzerini örterek 2-3 saat kadar dinlendirin.

Dinlenen hamurları yağlanmış mermer tezgah üzerinde önce merdane sonra da el ile açarak zar gibi ince bir hale getirin.

Karşılıklı kenarlarını katlayarak kare haline getirdiğiniz yufkanın üzerine öbek öbek kaymak serpin.

İki taraftan katlayıp dikdörtgen şekline getirin ve kızgın tereyağında her iki tarafı da pembeleşene kadar kızartın.

Tezgahın üzerinde 3x3 büyüklüğünde karelere ayırdığınız katmeri servis tabağına dizin.

Üzerine önce kıvamı koyulaşmış şerbetten gezdirin ardından pudra şekeri serpin.

Son olarak dövülmüş Antep fıstığı ve tarçın ile süslediğiniz tatlınızı sıcak servis edin. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23