• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaya: Adaylar açıklanınca biliyorum ki...

Yeniakit Publisher
2018-11-18 12:18:00 -
Kaya: Adaylar açıklanınca biliyorum ki...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Mart 2019 adaylarına ilişkin, "Bugün aday adayı olan kardeşlerim biliyorum ki yarın adaylarımız açıklandığında da adaylarımızla birlikte el ele, omuz omuza bu davada hizmet edecekler” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti olarak çok büyük ve geniş bir aile olduklarını belirterek, “Bu yolda her makamda görev yapmak bizim için kutsal. Bugün aday adayı olan kardeşlerim biliyorum ki yarın adaylarımız açıklandığında da adaylarımızla birlikte el ele, omuz omuza bu davada hizmet edecekler” dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığının mahalli ve idari seçimler için temayül yoklaması, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

"Demokrasi şöleni havasında gerçekleştireceğiz"

Temayül yoklamasına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “Temayül yoklamaları partimizin kurulduğu günden itibaren geleneğinde yer alıyor. Temayül yoklamaları teşkilata verilen önemi gösteriyor. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediyelerin başkan adayları için temayül yoklamasını gerçekleştiriyoruz. İlçe belediyeleri için 2 bin 500'ün üzerinde, Büyükşehir Belediyesi için de bin 500'ün üzerinde delege oy kullanacak. AK Parti olarak çok büyük ve geniş bir aileyiz. Bu yolda her makamda görev yapmak bizim için kutsal. Bugün aday adayı olan kardeşlerim biliyorum ki yarın adaylarımız açıklandığında da adaylarımızla birlikte el ele, omuz omuza bu davada hizmet edecekler. Bugün burada bir demokrasi şöleni havasında temayül yoklamamızı güzel bir ortamda gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu.

Oylar Erdoğan'ın önüne düşecek

Kaya, temayül yoklamasının "e-temayül" denilen elektronik sistem üzerinden gerçekleştirileceğini ifade ederek, “E-temayül dediğimiz elektronik sistem üzerinden oyumuzu kullanacağız. Masalarda temayül için oy kullanacak delege arkadaşlarımız elektronik kartlarını alacaklar ve kabinlerdeki bilgisayarlar üzerinden kartlarını okutmak suretiyle önlerine gelen sorulara değerlendirmelerde bulunacaklar. Soruları cevaplayacaklar ve işlem bittiğinde de kartlarını yine masalardaki milletvekili arkadaşlarımıza teslim edecekler. AK Parti teknolojiyi de her anlamda en etkili şekilde kullanan, yenilikleri teşkilatlarına da en güzel şekilde yansıtan çok köklü geleneği olan bir siyasi partidir. E-temayül sistemimizle birlikte artık verdiğimiz oyları akşam saatinde Cumhurbaşkanımız direkt bilgisayarında görecek. Oy sayma diye bir şey yeni dönemde yok. Çünkü verdiğimiz her oy Cumhurbaşkanımızın önündeki ekrana düşecek. Bu yeni sistemle birlikte çok daha hızlı, etkin bir şekilde teşkilat yoklamalarımızı gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

"Bu ilk olacak"

AK Parti’nin her türlü yeniliği siyasi olarak teşkilatlarına da sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Kaya, “Bu ilk olacak. E-temayül sistemimizin partimize, teşkilat mensuplarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiden kullanacağınız oylar hayırlı olsun. Bursa'yı hem büyükşehirde hem de tüm ilçelerinde kazanacak şekilde güçlü adaylarla birlikte 2019 Mart'ta çok daha güçlü hale getireceğiz” şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ise, “Demokrasi şöleni havasında centilmence, demokratik bir yarış içerisinde süreç gidiyor. Bugün de elektronik ortamda temayül yoklaması gerçekleşiyor. Temayül yoklamaları direkt Cumhurbaşkanımızın önüne gidecek” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Konuşmaların ardından delegeler, kabinlerde kurulan bilgisayarlar vasıtasıyla dijital ortamda oylarını kullanmaya başladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23