• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katliam ruhsatı CHP’den

Yeniakit Publisher
2013-05-31 21:57:00 - 2013-05-31 19:58:12
Katliam ruhsatı CHP’den

Taksim Gezi Parkı’nda 3-5 ağacın sökülmesine karşı çıkan CHP, kendi belediyelerinin marifetlerine kör. Anadolu yakası ormanlarının kalbine bıçak gibi saplanan Acarkent, Acaristanbul ve Beykoz Konaklarına CHP’li belediyelerin onay verdiği ortaya çıktı.

KORAY TAŞDEMİR/İSTANBUL
Taksim Gezi Parkı’nda 3-5 çalının sökülmesine karşı çıkıp, vekilleri aracılığıyla ortamı geren CHP, kendi belediyelerinin marifetlerine kör. Anadolu yakası ormanlarının kalbine bıçak gibi saplanan Acarkent, Acaristanbul ve Beykoz Konaklarına CHP’li belediyelerin onay verdiği ortaya çıktı. Bir dönem Beykoz’un CHP’li belediye başkanları Alaattin Köseler ve Şevket Arıkan’ın görmezden gelmesi sonucu, orman alanın 2 milyon 153 bin 835 metrekaresinin talan edilerek yapılaşmaya açıldığı tespit edildi. Vatan Gazetesinin eski sahibi Zafer Mutlu’nun Kemerburgaz’da yaptırdığı, geçtiğimiz yıl mahkeme kararıyla yıkılan Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Koleji’nin arazisinin de CHP’li eski Maliye Bakanı Nami Çağan döneminde verildiği ifade edildi.
BU MU AĞAÇ SEVGİSİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li vekiller, Gezi Parkı’ndaki eylemcileri destekleyip hükümeti ağaç ve yeşillik düşmanı olarak gösteriyor. En büyük yeşil alan talanı olarak bilinen Beykoz’daki Acarkent ve Acaristanbul projelerine CHP’li Beykoz Belediyesi ruhsat vermişti. Yüz binlerce çam ağacı kesilmesine neden olan milyon dolarlık villalara imar ruhsatının 1989-1994 yılları arasında Beykoz Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Şevket Arıkan döneminde, Acaristanbul evlerine ise CHP’li Alaattin Köseler döneminde verildiği kaydedildi. Dönemin CHP’li Beykoz Belediyesinin göz yumması sonucu ‘Saip Molla 1 Ormanı’ içinde bulunan Acarkent’te 1 milyon 882 bin 542, sosyal ve ticari tesislerde 271 bin 293 metrekare olmak üzere toplam 2 milyon 153 bin 835 metrekare imar aşımı yapıldığı ifade ediliyor. Ruhsat iptali için açılan davanın bilirkişi raporunda, alan içerisinde yapılaşma izninin 16 katı üzerinde inşaat yapıldığı tespit edildi.
ERGÜL: “ACARİSTANBUL VE
ACARKENT’İN RUHSATLARINI
CHP VERDİ”
AK Parti’li Beykoz Eski Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Acaristanbul ve Acarkent’in yapılaşması hakkında gazetemize açıklamada bulundu. Ergül, “Acaristanbul’a ruhsat 1999 yılında, Acarkent’e ise 1993 yılında ruhsat verildi. Buranın ruhsatları bizim yönetimimizden önce verildi. Acaristanbul’un ruhsatı CHP’li belediye döneminde verildi.  Zaten daha önce de Acarkent’in yine ruhsatı CHP’li belediye tarafından verilmişti. Ruhsat verildikten sonra gelen belediyenin çok da yapacak bir şeyi kalmıyor” dedi.
CHP’Lİ BAKANIN
MARİFETİ
İstanbul’da ki yeşil alan katliamının Acarkent evleriyle de sınırlı olmadığı belirtiliyor.
Vatan Gazetesinin eski sahibi Zafer Mutlu’nun Kemerburgaz’da yaptırdığı, geçtiğimiz yıllarda mahkeme kararıyla yıkılan Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Koleji’de ruhsatsız yapılmıştı.
Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Koleji, CHP ve DSP arasında bir dönem mekik dokuyan Nami Çağan’ın Maliye Bakanlığı döneminde Hazine’den tahsis edilen 210 dönümlük arazi üzerinde 1999’da inşa edildi. Eyüp Belediyesi’nin, tapulu arazisi üzerine yapılmak istenen kaçak projeye karşı çıkması üzerine Zafer Mutlu, Anasol-M hükümeti ile olan ilişkilerini kullanarak tarla statüsündeki araziyi ANAP’lı Göktürk Belde Belediyesi üzerine geçirdi. Fakat Eyüp Belediyesi arazi için yapılan plan değişikliğini Eyüp 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı dava ile iptal ettirdi. Mutlu, Eyüp Belediyesi’nin, 4 bin 200 metrekare alan üzerindeki binası için yıkım kararı çıkarmasına rağmen işgali sürdürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Mutlu’nun imar plan değişikliği taleplerini reddetti. Zafer Mutlu’nun yönetimindeki Vatan gazetesinin, değişikliğe karşı çıkan Başkan Kadir Topbaş aleyhine haber yaparak koleji kurtarma çabası da sonuçsuz kaldı.

Bir dönem Beykoz’un CHP’li belediye başkanları Alaattin Köseler ve Şevket Arıkan’ın görmezden gelmesi sonucu, orman alanın 2 milyon 153 bin 835 metrekaresinin talan edilerek yapılaşmaya açıldığı tespit edildi. AK Parti’li Beykoz eski Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Acaristanbul ve Acarkent’in yapı ruhsatlarının CHP’li belediye döneminde verildiğini söyledi. Ergül, “Acaristanbul’a ruhsat 1999’da, Acarkent’e ise 1993’te verildi. Ruhsat verildikten sonra gelen belediyeye yapacak bir şey kalmıyor” dedi.

Mahkemeden, akşamüstü
yürütmeyi durdurma kararı

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Taksim’de Gezi Parkı’na yapılması planlanan Topçu Kışlası Projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkemenin kararı oy çokluğuyla alındı.
İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin kararı şöyle: “Karar veren 6. İdare Mahkemesi’nce, davacının 31/05/2013 tarihinde verdiği dilekçe üzerine oluşan yeni durumu değerlendirmek suretiyle işin gereği yeniden düşünüldü.
Davanın durumu ve uyuşmazlığın niteliği gözetilmek suretiyle davalı, idarenin 1. savunması alınıncaya veya bilgi ve belgeler gösterilip, yürütmenin durdurulması hakkında yeni bir karar alınıncaya kadar yürütmenin durdurulması isteminin KABULÜNE, 31/05/2013 tarihinde oyçokluğuyla karar verilmiştir.”

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU
CHP, Taksim’deki eyleme polis müdahalesiyle ilgili olarak  suç duyurusunda bulundu.  Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, gazetecilere yaptığı açıklamada, polisin sabah saatlerinde Taksim Gezi Parkı’ndaki müdahalesine İstanbulluların, sivil toplum örgütü temsilcilerinin ve bazı milletvekillerinin de maruz kaldığını söyledi. Polisin müdahalelerini kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Oran, açıklamasının ardından savcılığa giderek suç duyurusu dilekçesini verdi. Oran ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in “suç ihbarında bulunan” olarak yer aldığı dilekçe, Başbakan Erdoğan hakkında “yargı görevi yapanı etkileme” ve “kanunlara uymamaya tahrik” gibi  suçlardan soruşturma açılması ve cezalandırılması talep ediliyor. Öte yandan TBB de, suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23