• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karnıyarık poğaça yapılışı | Yumuşak karnıyarık poğaça

Son zamanların gözdesi, içinizi ısıtacak enfes bir tarifi sizler için derledik. Peki ama karnıyarık poğaça nasıl yapılır? Karnıyarık poğaça malzemeleri nelerdir? Yumuşak karnıyarık poğaça...

2019-11-12 18:41:00 -
Karnıyarık poğaça yapılışı | Yumuşak karnıyarık poğaça

Son zamanların gözdesi, içinizi ısıtacak enfes bir tarifi sizler için derledik. Peki ama karnıyarık poğaça nasıl yapılır? Karnıyarık poğaça malzemeleri nelerdir? Yumuşak karnıyarık poğaça...

Yumuşacık hamuru ve enfes tadıyla gönüllere taht kurmaya hazırlanan yepyeni poğaça tarifini mutlaka denemelisiniz. Dilediğiniz iç harç ile zenginleştirebileceğiniz tam tarifli bir hamuru sizlere sunuyoruz. 

Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurtanın beyazı (sarısı üstüne)
  • 1. 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Domates
  • Çarliston biber

Üzeri için;

  • Susam

Öncelikle un haricindeki bütün malzemeleri derin bir kaba alın ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından içerisine unu yavaşça ilave edip kıvamlı bir hamur elde edene kadar ortalama 8-10 dakika kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamurun üstünü örterek 1 saat kadar mayalandırın.

Daha sonra hamurdan bezeler oluşturarak birkaç dakika daha dinlendirin ve bezeleri elinizle açın.

Yuvarlak hamurun her iki tarafına çizik atıp ortasına peynir domates ve biberi ekleyip iki yandan karşılıklı olacak şekilde kapatın.

180 derece önceden ısıtılan fırında 20-25 dakika arasında pişirin.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23