• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karaciğer yağlanmasını durduran ve önleyen bitkiler

Yeniakit Publisher
2019-05-24 15:06:00 - 2019-05-24 15:10:01
Karaciğer yağlanmasını durduran ve önleyen bitkiler

Ülkemizde her 4 kişiden 1'i karaciğer yağlanmasıyla karşı karşıya..

Vücuda fazla enerji alımı olduğunda karaciğer daha sonra kullanmak için yağa dönüştürerek bu enerjiyi depolar. Bu işlev tekrarlandığı sürece baş edilemez bir hal alır. Fazla yemek yemek ve içmek yağlanmaya sebep olabilir. Vücudunuzu, en başta da karaciğerinizi dinlendirmeniz gerektiğinde detoks yaparak toksinlerinizden arınmanız gerekir. 

Karaciğer yağlanmasına iyi gelecek bitkiler

Bu bitkilerin çaylarını sabah aç karnınıza içtikten sonra 15 dakika bir şey yemeden, çayın ve etkisinin vücudunuza geçmesini beklemeniz gerekir.

Yeşil çay

Düzenli tüketimi sonucu yağları ve toksinleri attığı bilinen yeşil çay, rahatlamanızı ve sakinleşmenizi sağlayacaktır. 3'er haftalık 3 kür uygulamanız yeterli olacaktır. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Papatya çayı

Papatya da karaciğer yağlanmasını önleyen bir bitkidir. Ayrıca yağ yakımı özelliği sebebiyle karaciğerdeki yağlanmadan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. 

 

Karahindiba çayı

Karaciğerin çalışmasını düzenlerken aynı zamanda yağlarından arınmasını sağlayan karahindiba çayı, vücudunuz için arındırıcı bir özelliğe sahip.

Ayrıca karaciğer yağlanmasını geçiktirmek ve kurtulmak için kahve tüketebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre, sütsüz ve şekersiz içilen kahvenin vücut direncini yerine getirdiği ve organları uyardığı tespit edilmiştri. Yani bu demek oluyor ki; karaciğeriniz de uyarılacak ve biriktirmiş olduğu yağı kullanmak için harekete geçecektir.

Fazla olmamak kaydıyla düzenli olarak kahve ya da bitki çayı tüketmeniz sizin yararınıza olacaktır. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23