Kara çorba nasıl yapılır? Kara çorba tarifi malzemeleri
Kara çorba adı içinde bulunan ve Malatya'ya özgü bir ürün olan kara nohuttan gelmektedir. İçindeki malzemenin çeşitliliğinden ötürü aşure çorbası olarak da anılan kara çorba çok lezzetli ve besleyici bir çorba. Peki, kara çorba nasıl yapılır? Kara çorba için gerekli malzemeler nelerdir? İşte kara çorba tarifi...

Kara çorba adı içinde bulunan ve Malatya'ya özgü bir ürün olan kara nohuttan gelmektedir. İçindeki malzemenin çeşitliliğinden ötürü aşure çorbası olarak da anılan kara çorba çok lezzetli ve besleyici bir çorba. Peki, kara çorba nasıl yapılır? Kara çorba için gerekli malzemeler nelerdir? İşte kara çorba tarifi...
Malzemeler
1 su bardağı kara nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı gendime (aşurelik buğday)
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Tereyağı
3 adet kuru soğan
Tuz
Kara çorba nasıl yapılır?
Kara çorba yapmak için baklagilleri akşamdan ayrı ayrı kaselerde ıslatın.
1 gece suda beklettiğiniz malzemelerin tümünü ertesi gün tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve iyice yumuşaması için kısık ateşte pişirin.
Baklagiller pişerken soğanları küçük küçük doğrayın.
Ardından tencerede tereyağını kızdırın.
Soğanları ekleyip kavurun.
Biraz pembeleştikten sonra salçayı da ekleyip 5 dakika daha kavurun.
Salçalı soğanları pişmekte olan çorbaya ekleyin.
Tuzunu da ilave edip çorba iyice özleşene kadar pişirmeye devam edin.