• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kar: IŞİD’in işgalci olabilmesi için...

Yeniakit Publisher
2015-06-26 14:53:00 -
Kar: IŞİD’in işgalci olabilmesi için...

Hizb-ut Tahrir’in (Kurtuluş Partisi) Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, “IŞİD’i o topraklarda işgalci olarak gösteremezsiniz. IŞİD’in işgalci olabilmesi için küfür devleti olması lazım” dedi.

Rudav'a konuşan Hizb-ut Tahrir’in (Kurtuluş Partisi) Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, “IŞİD’i o topraklarda işgalci olarak gösteremezsiniz. IŞİD’in işgalci olabilmesi için küfür devleti olması lazım” dedi.

IŞİD’in halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Peşmerge Güçleri ile savaşmasını “Batının istediği bir durum” olarak değerlendiren Kar, “Biz burada IŞİD’in stratejisini, uygulamalarını, ilan ettiği hilafetin sahih olmadığını söyleriz” ifadelerini kullandı.
Bütün İslam dünyasının tek bir devleti olmasını amaçladıklarını belirten Kar, “Barzani bağımsız Kürdistanı ilan ederse ümmetin toprakları daha fazla parçaya bölünmüş olur ki bundan da üzüntü duyarız” dedi.

HİZB-UT TAHRİR NEDİR?

Hizb-ut Tahrir (Kurtuluş Partisi‎), Müslüman coğrafyasından başlamak üzere bütün dünyayı İslam dininin egemenliği altına sokmayı ve hilafeti yeniden kurmayı hedefliyor. Filistinli Takiyyuddîn en Nebhâni tarafından 1953'te kurulan hareket, Almanya'da 15 Ocak 2003'te anayasaya aykırı bir örgüt olduğu öne sürülerek yasaklandı. Parti, ABD, Afganistan, Avustralya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Cezayir, Fas, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Sudan, Suriye, Tacikistan, Tunus, Türkiye, Suriye, Ürdün gibi ülkelerde faaliyet gösteriyor.

Mahmut KAR KİMDİR?

1979 Erzurum doğumlu. İstanbul'da İslami ilimler medresesinde hafızlık, Arapça ve İslami ilimler eğitimi aldı. Aynı zamanda ortaöğretim ve lise eğitimini tamamlayan Kar, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. On yıl otomotiv sanayinde yöneticilik yaptı. Evli ve dört çocuk babası olan Mahmut Kar, 2000 yılından beri Hizb-ut Tahrir ile İslami davet çalışması yapıyor. Hizb-ut Tahrir Türkiye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı olan Kar ayni zamanda Köklü Değişim dergisinin İstanbul Temsilcisi ve yazarıdır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23