• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kalp hastaları ne yemeli ne yememeli?

Yeniakit Publisher
2019-11-09 19:00:00 -
Kalp hastaları ne yemeli ne yememeli?

Yanlış beslenme alışkanlıkları, kalp ve damar hastalıklarının en önemli tetikleyicilerinden biridir. Dolayısıyla yeme-içme alışkanlıkları bu konuda çok önemli bir konumda. Peki ama kalp hastaları ne yemeli ne yememeli? Kalp hastaları nasıl beslenmeli? Kalp hastalarının dikkat etmesi gereken besinler nelerdir? İşte detaylar...

Yanlış beslenme alışkanlıkları, kalp ve damar hastalıklarının en önemli tetikleyicilerinden biridir. Dolayısıyla yeme-içme alışkanlıkları bu konuda çok önemli bir konumda. Peki ama kalp hastaları ne yemeli ne yememeli? Kalp hastaları nasıl beslenmeli? Kalp hastalarının dikkat etmesi gereken besinler nelerdir? İşte detaylar...

Birçok hastalığa nazaran kalp ve damar hastalıkları, önlenebilir ve düzenlenebilir bir türdür. Bu tamamen yaşam tarzı ve yeme-içme alışkanlıklarıyla alakalıdır. 

Sigara içmek, alkol tüketmek, yüksek yağlı yiyeceklerle beslenmek, fiziksel olarak aktif olmayan bir yaşam sürmek gibi etmenler değiştirilebilir risklerdir. Değiştirilebilir risk faktörlerine müdahale ederek, bütüncül bir yaşam tarzı değişikliğiyle kalp-damar hastalıklarından korunmak mümkündür.

Kalp hastalarının dikkat etmesi gerekenler

  • Yağ kullanımı kısıtlı olmalı
  • Kızartma alışkanlığı ortadan kaldırılmalı
  • Hamur işi, fast food, gibi yiyeceklerden uzak durulmalı
  • Yarım yağlı süt tüketilmeli
  • Yiyecekler “istenildiği kadar” tüketilmemeli, porsiyon gözetilmeli
  • Kırmızı et tüketimi haftada bir, yağsız olarak tercih edilmeli
  • Haftada 2-3 kez yumurta tüketilebilir. 
  • Tavuk tüketildiğinde derisi ayrılmalı
  • Günde en fazla 1.5 çay kaşığı tuz kullanılmalı
  • Çaya şeker yerine bal koyulmalı
  • Yemeklerde soğanı kavurmak yerine çiğ olarak tüketmeye özen göstermeli
  • Margarin yerine tereyağı yenmeli
  • Kızartma yağı yerine fırında pişirilme tercih edilmeli
  • Kuzu yerine oğlak ve dana eti tercih edilmeli
  •  Doktor eşliğinde düzenli egzersiz yapılmalı

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23