Baharat olarak kullanılan kakule lezzetinin yanı sıra sağlığa oldukça faydalı. İşte size kakule tüketmek için 5 neden...
Baharat olarak kullanılan kakule lezzetinin yanı sıra sağlığa oldukça faydalıdır.
AĞIZ KOKUSUNU ORTADAN KALDIRIR
PembeNar'ın haberine göre, birkaç kakule çekirdeği çiğneyerek ağzınızdaki kötü kokudan kurtulabilirsiniz. Kakule antimikrobiyal etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra kakule yağında bulunan sineol, güçlü bir antiseptiktir; kötü kokuya neden olan bakterileri öldürür. Sineol ayrıca diş çürüğüne neden olan bakteriyi öldürebilir.
SİNDİRİME FAYDALI
Zencefil ailesinden gelen kakule baharatı, sindirime oldukça faydalıdır. Sindirim dengesini sağlar, karın ağrısını önler.
TANSİYONU DÜZENLER
Yüksek tansiyon probleminiz varsa kakule sizin için oldukça faydalı olabilir. Bir araştırma için 12 haftadan fazla kakule tozu kullanan katılımcıların tansiyonlarının düzeldiği görüldü.
KANSERİ ÖNLER
2012'de yapılan araştırmanın sonucuna göre, kakule kemopreventif etkisiyle tip 2 cilt kanseri tedavisinde kullanılabilir. Antiinflamatuar etkiye sahip olan kakule, bağışıklık sistemini güçlendirerek kanseri önlüyor.
DİYABETE FAYDALI
Şeker hastalarında manganez minerali seviyesi oldukça düşüktür. Kakule, yüksek manganez oranıyla kan şekerini dengelemek isteyenler için akıllıca bir tercihtir.
'HAMİLE BAYANLAR KULLANMAMALI'
Aktar Abdullah Yakar, kakule bitkisiyle ilgili “Hamile bayanlar bu bitkiyi kesinlikle kullanmamalıdır. Çünkü hamile bayanlarda çocuk düşüğüne neden olabilir. Zaten sadece hamile kadınlar değil tüm vatandaşlar eğer bir bitki kullanacaksa mutlaka doktorundan izin alarak kullanmalıdır. Doktor izin verdiği takdirde kullanmaları gerekir“ diyor.