Rengi ve tadıyla lezzetine doyamayacağınız Ayva Reçeli tarifi.
Rengi ve tadıyla lezzetine doyamayacağınız Ayva Reçeli tarifi. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
- 4 adet ayva
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3-4 adet karanfil
Yapılışı
Ayvaları küp şeker şeklinde dilimleyelim. Çekirdeklerini ayıralım. Dilimlenen ayvaları bir kabın içinde alalım ve üzerine şeker ilave edelim.2 saat kadar bekletelim. Şekerler erimeye başladıktan sonra üzerine su ekleyelim. Ayırdığımız ayva çekirdeklerinde içine atarak reçel kıvamına gelene kadar kaynatalım. Ocağın altını kapatmaya yakın limon suyu ve karanfilleri ekleyerek 2 dakika kadar daha kaynatalım. Soğumasını beklemeden kavanozlara yerleştirelim ve kapaklarını kapatalım. Reçeliniz hazır.