• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kabe'de sevindiren gelişme

Yeniakit Publisher
2020-11-17 23:11:00 - 2020-11-17 23:23:48

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kabe'den kaldırılan zemzem bidonları bugün yeniden getirildi. Zemzem bidonlarının taşınmasını heyecanla izleyen Müslümanlar o anları amatör kameralarla kaydetti.

Koronavirüs salgını sebebi ile Kabe'den kaldırılan zemzem bidonları yeniden getirildi. Zemzem, Suudi Arabistan yönetimi tarafından Ekim ayında alınan kararla Kabe'yi ziyaret eden Müslümanlara kapalı kutularda veriliyordu. Zemzem bidonlarının yeniden Kabe'ye taşınması heyecanını yaşayan Müslümanlar o anları amatör kameralarla kaydetti.

Yaklaşık 6 ay kapalı kaldı

Suudi Arabistan yönetimi, 27 Şubat'ta yaptığı açıklama ile koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında Kabe'yi ziyarete kapatmış ve açıklamada, "Kovid-19 salgını sebebiyle Umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretleri geçici olarak askıya alınmıştır." denilmişti. Yaklaşık 6 ay boyunca kapalı kalan Kabe'nin görüntüleri Müslümanları derin bir hüzne boğmuştu.

6 ay süren aradan sonra Kabe, yeniden yurt içi ziyaretçilerine açıldı. 4 Ekim'de Kabe'nin de içinde bulunduğu Mescid-i Haram'ın yüzde 30'luk kapasitesi (günlük 6 bin kişi için) yurt içi ziyaretçilerine açılırken 18 Ekim'den itibaren ise Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'deki Ravza-i Şerif'in yüzde 75'lik kapasitesi yine ülke içinden gelen ziyaretçileri kabul etmeye başladı. Kasım ayında da yurt dışından gelen ziyaretçiler kabul edilmeye başlandı. 4 Kasım günü Endonezya ve Pakistan'dan gelen ilk umre kafilesi üç günlük karantinanın ardından ihrama girerek Kabe'de tavaflarını gerçekleştirdi. Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl hac ibadeti sadece Suudi Arabistan'da yaşayanlarla sınırlı tutulmuş, yurt dışından hacı adayı kabul edilmemişti.

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Davudi

Cenâb-ı الله Kabemize yeniden kavuştursun. Çoooook özledim

Yasin

Reisin dediği gibi Mekke ve Medine özerk olmalı. Türk düşmanı Suud lara farz olmayan Umre ile para bırakmamak lazım. Pakistan, Malezya, Türkiye... Umre ziyaretlerini askıya alsa, petrol devri de bitiyor görün suudlar nasıl geri adım atar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23