• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Jirki'nin intikam yemini PKK'yı korkuttu

Yeniakit Publisher
2016-04-15 01:38:00 - 2016-04-15 09:37:21
Jirki'nin intikam yemini PKK'yı korkuttu

Liderlerinin PKK tarafından yaralandığını iddia eden Adıyaman Jirki aşiretinden bir grup, PKK'dan aşiret olarak intikam alacaklarını açıkladı. Yapılan bu açıklama üzerine PKK, olayın kendileriyle alakası olmadığını duyurdu.

Terör örgütü PKK’nın Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman’a silahlı saldırıda bulunması üzerine aşiretten çok sert tepki gelmiş, aşiretin önde gelenleri intikam yemini ederek "Bizden insanlık adına bir şey beklemesinler” demişti.

Jirki Aşireti'nin intikam yemini etmesinin ardından terör örgütü PKK'dan da bir açıklama geldi. Rudaw'ın haberine göre, PKK açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Jirki aşiretinden Tahir Adıyaman’ın PKK tarafından önü kesilerek yaralandığı yönünde bilgiler basına yansımıştır. Bizim hareket olarak Jirkilerden ne herhangi bir kimseye ne de Tahir Adıyaman’a karşı eylem yapma gibi bir kararımız yoktur. Bu olayın bizimle hiçbir ilgisi söz konusu değildir. Zaten mevsim koşullarından dolayı, şu anda söz konusu olay mahalli civarında güçlerimizin herhangi bir birimi de bulunmamaktadır."

Terör örgütü açıklamasında ayrıca, saldırıyı bazı Jirki mensuplarının düzenlediğini de iddia etti.

SEYİR HALİNDEYEKEN SALDIRIYA UĞRAMIŞTI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Jirki aşireti lideri ve bölgenin en önemli korucubaşlarından biri olan Tahir Adıyaman, 11 Nisan’da Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan İkinci Köprü Mevkii'nde özel aracıyla seyir halindeyken saldırıya uğramıştı. Açılan ateşte Tahir Adıyaman yaralanırken, yanındaki korucular da karşı ateş açmıştı.

PKK BÜTÜN KÜRTLERİ İMHA EDİYOR

Olaydan bir gün sonra Hakkari’de Jirki aşiretine mensup bir grup, basına açıklama yapmıştı. Grup adına açıklama yapan Jirki Aşireti’nin Hakkari’deki ileri geleni Mehmet Adıyaman, "Bizler aşiret olarak bunun intikamını alacağız" demişti. Adıyaman, “Bundan sonra bizim aşiret ile PKK’lılar arasında ip kopmuştur. Bizden insanlık adına bir şey beklemesinler” demişti. PKK’nın bütün Kürtler’i imha ettiğini de söyleyen Adıyaman, "Yüksekova’daki insanları muhacir duruma düşürdüler. Silopi, Cizre, Diyarbakır’da onlar Kürtler’i imha ettiler” ifadelerini kullanmıştı.

JİRKİ AŞİRETİ'NİN 20 BİN ÜYESİ BULUNUYOR

Jirki aşiretinin Hakkari ve Şırnak'ta 20 binin üzerinden üyesi bulunurken, büyük bölümü de köy koruculuğu yapıyor.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23