• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İzmir'de haraç dehşeti: Dayanacak gücümüz kalmadı

Yeniakit Publisher
2021-01-16 12:30:00 -
İzmir'de haraç dehşeti: Dayanacak gücümüz kalmadı

İzmir'in Bornova ilçesinde haraç dehşeti yaşandı. Kendisinden haraç istediğini, vermeyi kabul etmeyince de bacağından bıçakladığını söyleyen restoran sahibi Erol Güvenç, ''Belki 10-15 seferdir aynı şeyi yaşıyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı" diyerek duruma isyan etti.

Yeşilova Semtinde restoran işleten evli ve 2 çocuk babası Erol Güvenç, Serdar S. isimli kişinin yıllardır kendisinden para istediğini, vermediği zaman da beraberine aldığı kişiler ile iş yerine gelip, çalışanlarına saldırdığını öne sürdü.

Serdar S. hakkında polise şikayetçi olan Güvenç, "Pandemiden önce geldiklerinde, içerideki müşteriler rahatız olmasın diye mecburen para verip başımızdan savdık; Allah'larından bulsunlar dedik. Ama artık baktık ki bunlar para verdikçe daha fazla gelmeye başladı. Haplanmak için para istiyorlar. Sıklıkla rahatsız ediliyoruz. Yemek yiyip, para vermiyorlar. Haraç istiyorlar. Yemek ya da para vermediğimiz zaman bize saldırıyorlar. Biz bunlardan bir türlü kurtulamadık" dedi.

"Bıçak kemiğe dayandı"

Defalarca tehdit edildiklerini söyleyen Güvenç, "Belki 10-15 seferdir aynı şeyi yaşıyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Zaten pandemi döneminde işlerimiz zayıfladı. Pandemiden önce burada 40 kişi çalışıyordu. Bu kadar kişinin ekmek yediği yeri, bunlar yüzünden kapatalım mı? Bunlar bir telefonla 15-20 kişi toplanıp, gelen kişiler. Artık bıçak kemiğe dayandı. 'Eğer şikayetçi olursan ailene şöyle yaparız, sana böyle yaparız' diyerek, gözümüzü korkuttular. Gelip masalarımızı dağıtıp, çalışanlarıma saldırdılar" şeklinde konuştu.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Nasıl kurtulacağımızı bilmiyoruz"

Son olarak geçen salı günü iş yerine gelen Serdar S.'nin aralarında çıkan tartışmada bacağına bıçak sapladığını iddia eden Erol Güvenç, "Kendisi madde bağımlısı. Bütün esnafın şikayetçi olduğu biri. Geldi, bizim servis motosikletleriyle kendisini bir yere bıraktırmak istedi. Paket servisler olduğunu söyleyerek müsaade etmedim. O da 'O zaman bana para vereceksin' dedi. Ben de kabul etmedim. Sonrasında bacağıma bıçak sapladı. Ben ilk anda bıçaklandığımı anlamadım. Aradan 5-10 dakika geçince bacağımdaki sıcaklıktan anladım. Sonra bizim şarküteri bölümümüze gidip oğluma saldırdı. Allah'tan oğlum geri çekiliyor. Elinde kocaman bıçakla oğluma saldırıyor. Bu kişilerden nasıl kurtulacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Öte yandan Güvenç'in bacağından bıçaklandığı an, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, Erol Güvenç ile Serdar S.'nin bir süre konuştuğu, ardından Serdar S.'nin elindeki bıçağı Güvenç'in bacağına saplaması, yan taraftaki Güvenç'e ait şarküteriye girip, Eray Güvenç'e saldırması görülüyor. Polis ekipleri, Serdar S.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hani nerdesiniz

Musluman bi cogunlugun oldugu yerde boyle olaylar oluyor ve icislerinden ses yok. Hirsizligin aciktan yapildigi bir yer.utanma arlanma hic yok. Bu tur insanlari ulkeden direk atmak lazim. Kimse bu tur kisileri cekmek zorunda degil

Ferudun

OSMANLI IMPARATORLUGU ZAMANINDA BÖYLE BIR SEY YOKTU.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23