• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte Cihan Haber Ajansı'nın kaos planı

Yeniakit Publisher
2015-06-03 17:53:00 - 2015-06-03 18:15:51
İşte Cihan Haber Ajansı'nın kaos planı

Paralel Yapı'nın lideri Fetullah Gülen’in sosyal medyadaki tetikçisi Fuat Avni üzerinden seçim operasyonunu başlatan Fetullahçı Terör Örgütü, seçim gecesi operasyonunu Cihan Haber Ajansı (CHA) üzerinden yapacak.

Fetullahçı Terör Örgütü, 7 Haziran Genel Seçimi akşamında kendilerine bağlı CHA üzerinden algı ve manipülasyon operasyonuna hazırlanıyor. Seçimde destek verdiği ittifakın yine bozguna uğrayacağını anlayan Fetullahçı Terör Örgütü son hamleyi Cihan Haber Ajansı üzerinden yapacak.

30 MART SEÇİMLERİNDE PROVASINI YAPMIŞLARDI

Bu manipülasyonun ilk provasını 30 Mart Yerel Seçimleri'nde yapan Cihan Haber Ajansı manipüle ederek açıkladığı oy oranı ile CHP'yi İstanbul'da önde göstermiş ve Gürsel Tekin'e bile 'İstanbul'da seçimi kazandık' açıklaması yaptırmıştı.

Şimdi benzer senaryoyu 7 Haziran Genel Seçimleri'nde uygulamaya sokmak için var gücüyle çalışan CHA olası bir hezimet durumunda seçimlere şaibe algısına zemin hazırlamanın peşinde.

KAOS OPERASYONUNU GENEL MÜDÜR YARDIMCISI HAKAN İNCE YÖNETİYOR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Seçim akşamına ilişkin algı operasyonu yürütmek için hazırlık yapan CHA'nın seçim işlerinin başında bulunan isim ise ajansın Genel Müdür Yardımcısı olan Hakan İnce. Talimatları sadece Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'dan alıyor. Seçim işlerinde Cihan Genel Müdürü Abdülhamit Bilici'den daha yetkili bir isim olan İnce, aynı zamanda Ankara ekibini de kontrol eden bir kişi.

CİHAN EKİBİ CHP GENEL MERKEZİNE GİDEREK KAOS OPERASYONUNU GÖRÜŞTÜ

Geçtiğimiz haftalarda seçim için oluşturulan yazılım ekibiyle birlikte Ankara'da CHP Genel Merkezi'ni ziyaret eden seçim koordinasyon başkanı İnce'nin orada ne gibi pazarlık ve hazırlık içinde olduğu merak ediliyor. Ankara ekibinin başında ise Cihan'ın Ankara temsilcisi Mustafa Kılıç bulunuyor. Bir önceki seçimlerde Ankara imamı ile birlikte Çankaya'daki Atlantik Koleji'nde cep telefonların bile sokulmamadığı gizli toplantılar yapan ekibin yine aynı adreste hazırlık toplantıları yaptığı gelen duyumlar arasında.

80 BİN KİŞİLİK ALGI TİMİ

Cihan Haber Ajansı dışarıya karşı 20 bin kişilik gönüllü bir seçim ekibiyle çalıştıklarını lanse etseler de aslında 80 ila 100 bin arasında değişen bir ekiple sahadan seçimleri kontrol ediyor. Para bile vermedikleri üyelerini sandık başlarına diken FETÖ, bütün sonuçları anında o il veya ilçedeki abilerine bildiriyorlar. Her il ve ilçede TELEFONCU ve YAZICI denilen iki abi bulunuyor. Telefoncu abi kendisine gelen bilgiyi yazıcı abiye söyleyip önündeki ekrana girmesini sağlıyor. Bundan sonra ise ilçedeki abiler bu bilgileri ildeki imamlara, ildeki imamlarda Cihan Haber Ajansı'nın İstanbul'daki genel merkezine iletiyorlar.

EKRAN BAŞINDA İTİNAYLA MANİPÜLASYON YAPILIR

Peki CHA seçim gecesi neler yapacak? Kendilerine 100 bin kişi tarafından iletilen seçim sonuçlarını nasıl manipüle edecek? Seçim koordinasyonunun başkanı Hakan İnce vasıtasıyla yürütülecek algı operasyonunda önce seçim sonuçları hakkında insanların kafasında şüphe oluşturacak rakamlar açıklanacak. AK Parti'nin düşük oy aldığı yerler önce ekrana getirilip HDP'nin ve CHP'nin yüksek aldığı yerlerle birleştirilerek AK Parti'nin büyük bir kaybı olduğu algısı yayılacak.

MANİPULASYONA ÖRGÜT MEDYASI DESTEK VERECEK

Bütün bu sonuçlar FETÖ'ye ait bütün TV kanalları, internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden hızlıca dolaşıma sokulacak. AK Parti'yi %38-40, HDP'yi 13-14 ve CHP'yi %30 bandında gösteren oy oranları seçime hile karıştırıldığı iddiasını güçlendirecek veriler olacak. CİHAN'daki seçim yazılım programından ekran başında AK Parti'nin yüksek oy aldığı sandıkları bir kaç saatliğine kilitleyecekleri için sandık başlarındaki FETÖ üyesi gönüllü müşahitleri vasıtasıyla itirazların ve kavgaların başlamasına neden olacaklar.

BÜTÜN AMAÇ SEÇMENİ SOKAĞA DÖKEREK KAOS ÇIKARMAK

Belli bir süre sonra gerçek rakamları açıklamak zorunda kalsalar da iş işten geçmiş ve 'AK Parti oy çalarak oranını yükseltti' algısını zaten yerleştirmiş olacaklar. Bütün amaç ise anketlere göre baraj altı kalması çok yüksek ihtimal olan HDP seçmenini ve Gezi eylemcilerini tekrar sokağa dökmek.

TALİMAT EKREM DUMANLI'DAN, UYGULAYICI HAKAN İNCE

Zaman Gazetesi Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın talimatıyla bu kaos planını yürütecek olan Cihan Haberi Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Hakan İnce başkanlığındaki ekip şimdiden bütün olası senaryoları il imamları ile birlikte oturup değerlendirdiler. Geçtiğimiz hafta Ankara'da CHP genel Merkezi'ne gidip brifing veren CHA yetkileleri şimdi 100 bin kişilik bir ekiple her koldan seçimi manipüle etmeye hazır halde bekliyor.

EKREM DUMANLI'NIN 'CİHAN' SORUNU FETULAH GÜLEN İÇİN CİHAN'IN ÖNEMİ…

Paralel medya içerisinde hep konuşulan ve tartışılan mevzudur Cihan Haber Ajansı. Bundan birkaç yıl öncesine kadar Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın bu ajansa sıcak bakmadığı, sürekli maddi zarardan şikayet ettiği… Ve yine bu tartışmada gazetenin ve ajansın bazı çalışanlarının dillerinde 'Hocaefendi Cihan Haber Ajansı'nın kapanmasını kesinlikle istemiyor. Hatta televizyon ve gazete gitse de ajansın ileride hayati önem taşıyacağını, önemli görevlerde gerekli olacağını' işaret etmişti.

EKREM DUMANLI CHA'NIN KURULMASINA NEDEN KARŞIYDI?

Ve terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in dedikleri gerçek oldu. 17 - 25 Aralık darbe girişiminden sonra Cihan, gerek Türkiye'nin 81 ilinden ve gerekse çeşitli ülkelerin temsilciliklerinden gelen haberlerinde misyonunu üstlenmeye başladı. Fakat asıl operasyonunu seçim çalışmalarında yapıyor. Öyle ki ajansın teknik altyapısını kullanarak (medya sıfatını kullanarak) ve cemaatin 81 ildeki abi ve ablalarını (başlıca olanları; dershane hocaları, öğrenciler, esnaflar, özel kolej çalışanları, avukatlar…) sahaya sürerek seçim öncesi algı için ön alıyorlar. Paralel yapının dershaneleri, özel okulları, dernekleri, okuma evleri ise gizli seçim toplantıları için kullanılıyor. Örneğin 30 Mart seçimlerinden önce Paralel medyada olağanüstü hal ilan edilmişti.

Düne kadar Cihan Haber Ajansı'na karşı olduğu konuşulan Ekrem Dumanlı'nın da ajansa daha sıkı sarılmasının nedeni Pensilvanya'dan gelen talimat. Kirli ittifakla derin işbirlikleri için görüşmeler yapan Cihan'da 7 Haziran gecesi için tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda.

Sabah

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23