• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul'un fethine kin kusan akademisyen özür diledi

Yeniakit Publisher
2016-06-02 12:47:00 -
İstanbul'un fethine kin kusan akademisyen özür diledi

Sosyal medyada İstanbul'un fethiyle ilgili çok çirkin paylaşımlarda bulunan ve Osmanlı'ya hakaret eden Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) görevli Prof. Dr. Erbay Bardakçoğlu, söz konusu paylaşımı kaldırıp ‘kendi fikri olmayan çirkin ve yanlış ifadeler’ kullandığını belirterek özür diledi.

ADÜ Veterinerlik Fakültesi Zooteknik Anabilim Dalı’nda görev yapan Bardakçıoğlu, 29 Mayıs’ta İstanbul’un fethiyle ilgili sosyal medyada, “Bugün muhteşem bir uygarlık olan Doğu Roma İmparatorluğu’nun başkenti Konstantinopolis’in barbar ve bağnaz bir kabile tarafından işgalinin yıl dönümü” diye paylaşım yapmıştı.

BİZANS SEVİCİ AKADEMİSYEN

Tartışma yaratan paylaşımın ardından ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Bardakçoğlu’na ‘Bizans sevici akademisyen’ demişti: “Terör sevici akademisyenlerimizden sonra Bizans sevici akademisyenimiz de oldu. Bilsinler ki Hira Dağı’nın evlatları Olimpos Dağı’nın evlatlarını mutlak ve yeniden mağlup edeceklerdir.”

Bircan, bu açıklamasının ardından Bardakçıoğlu’nun açığa alındığını duyurmuştu.

YÜCE TÜRK MİLLETİ ÖNÜNDE ÖZÜR DİLİYORUM
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bardakçıoğlu yaşananların ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Facebook’ta paylaştığım kendi fikrim olmayan çirkin ve yanlış bir ifadeden dolayı üzüntü duyuyor, manevi değerlerini kırdığım insanlardan ve üniversitemden, Yüce Türk milleti önünde özür diliyorum” dedi.

MESLEKİ SORUŞTURMA AÇILIYOR

‘Osmanlı’ya hakaret’ içerdiği iddia edilen paylaşımla ilgili bir açıklama yapan Aydın Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, Bardakçıoğlu hakkında ‘mesleki soruşturma’ başlatacaklarını açıkladı.

Akademisyenin sözlerinin veteriner hekim camiasını ‘yaraladığını’ savunan Uçmaklıoğlu, “İstanbul’un fethi gibi tarihin akışını değiştiren, çağ kapatıp çağ açan önemli bir günde Atalarımız hakkında ağza alınmayacak şekilde hakaretvari sözleri, veteriner hekim camiası olarak hepimizi yaralamıştır. İçinde bulunduğu toplumu bu derece küçümseyen, hakaret eden, meslektaş demeye dilimizin varmadığı, şimdiye kadar hiçbir bilimsel ve mesleki çalışmasının duyulmadığı bu zatı, meslek odası ve meslektaşları olarak şiddetle ve esefle kınıyoruz” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23