• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'dan flaş iddia: Süleymani suikastını planlayan CIA yetkilisi öldürüldü!

Yeniakit Publisher
2020-01-28 14:29:00 - 2020-01-28 15:04:08

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İran'dan flaş iddia: Süleymani suikastını planlayan CIA yetkilisi öldürüldü!

İran yönetimi, geçtiğimiz gün Afganistan düşürülen uçakta Kasım Süleymani'nin suikastını planlayan üst düzey bir CIA yetkilisinin bulunduğunu iddia etti.

İran Yönetimi, Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'ye yönelik suikastı planlayan üst düzey CIA yetkilisinin Afganistan'da düşen uçakta bulunduğunu iddia etti.

"Üst düzey CIA yetkilisi düşen uçaktaydı"

Tahran Yönetimi'nin sözcüsü olarak nitelendirilen Mizan yayın kuruluşunun haberine göre, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonda dahli olduğu iddia edilen Michael D'Andrea, dün Afganistan'ın Gazne vilayetinde düşen uçaktaydı.

Taliban, ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı'a (CIA) ait olduğunu öne sürdüğü uçağın düşmediğini, kendileri tarafından düşürüldüğünü öne sürdü. Ancak örgüt herhangi bir delil sunmadı.

Süleymani suikastını planlamıştı

CIA'in İran, Afganistan ve Irak'ta operasyonlarının başı olan "Dark Prince" (Karanlık Prens) lakaplı D'Andrea'nın, İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'ye yönelik suikastı planladığı iddia ediliyor.

ABD'nin en önemli casuslarından biri olan gösterilen D'Andrea, CIA'e İran'da Humeyni Devrimi'nin gerçekleştirildiği 1979 yılında katıldı. D'Andrea, İran'daki operasyonları nedeniyle "Ayetullah Mike" takma ismiyle anılıyor.

Ne olmuştu?

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, 3 Ocak'ta Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD güçlerinin silahlı insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıda hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

orhan inan

İŞLERİ GÜÇLERİ YALAN ..İTİBARLARINI KURTARMAK İÇİN HER OLAYIN ÜZERİNE ATLIYORLAR.BİZ İRAN IN YOLCU UÇAĞI VURABİLECEĞİNİ İYİ BİLİYORUZ,ANCAK SAVAŞ UÇAĞI VURABİLME KABİLİYETLERİNİN OLMADIĞINI DA İYİ BİLİYORUZ.İRAN ABD YE KARŞI HAVANDA SU DÖVER.ONLAR ANCAK MASUM MÜSLÜMAN SİVİLLERİ ÖLDÜRMEYİ BAŞARIR..

55678

iyi olmuş maşallah yaşasın zalimlere ölüm keşke iki tane daha iran gibi güçlü islam ülkesi olsaydı o zaman herşey bambaşkaydı iranın daha kendisine olan güveni daha fazla olurdu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23