• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'da internet yasağı güvenlik sağlanana kadar devam edecek

Yeniakit Publisher
2019-11-19 12:31:00 -
İran'da internet yasağı güvenlik sağlanana kadar devam edecek

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, eyaletlerde güvenlik sağlanana kadar internet yasağının devam edeceğini söyledi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da basına açıklama yapan İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, protesto gösterilerinin ardından ülke genelinde devam eden internet erişiminde kesintiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnternet erişiminin, benzin zammından sonra patlak veren şiddet içerikli gösterileri kötüye kullanmak için kullanıldığını savunan Rebii, "Eyaletlerde güvenliğin sağlandığından ve (internetin) kötüye kullanılmadığından emin olunması halinde internet erişimi tedricen sağlanacaktır." dedi.

Erişimi kesme kararının Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi tarafından alındığını anımsatan Rebii, "Halkın (internet erişiminin kesilmesinden) duyduğu endişelerini anlıyoruz ancak ülkedeki huzurun korunması daha büyük meseledir." ifadesini kullandı.

Sosyal medya kullanıcılarından kampanya

İran'da 4 gündür devam eden internete erişim engeline dikkati çekmek için sosyal medyada kampanya başlatıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sosyal medya kullanıcıları, internet yasağını dünya kamuoyuna duyurmak için Twitter'da #internet4iran ve #Iranproteste etiketleri açtı.

Sosyal medya kullanıcıları, açılan etiketlerle dünyanın dikkatini internet yasağına çekmeye ve İran yönetiminin kesintiye son vermesini sağlamaya çalışıyor.

İnterneti olan İranlı kullanıcılar ise erişim engeli kararının birçok aksamaya ve vatandaşların mağduriyetine yol açtığını ifade ediyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23