İran: "Suriye'nin geleceğiyle ilgili karar alındığı iddiası gerçeği yansıtmıyor"
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
İSTANBUL (AA) - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, "Astana süreci ülkelerinin Suriye devletinin geleceğiyle ilgili karar aldığına" ilişkin haberleri yalanladı.
İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre, Musevi, “Astana süreci ülkelerinin Suriye devletinin geleceğiyle ilgili karar aldığına dair haberler, gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadesini kullandı.
Tahran yönetiminin, her zaman Suriye devleti ve milletinin yanında yer aldığını belirten Musevi, ''Suriye'nin geleceğiyle ilgili kararı, Suriye halkının vermesi gerektiğini'' kaydetti.
Daha önce, Rus medyasında da ''Rusya, Türkiye ve İran'ın Beşşar Esed'i yönetimden uzaklaştırıp muhalefetin de aralarında bulunduğu bir geçiş hükümeti kurmayı planladıkları'' iddiaları yer almıştı.