• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlham Aliyev masaya yumruğunu vurdu: Bu aptal diktatörü durdurmazsanız biz durdururuz

Yeniakit Publisher
2020-09-29 14:55:00 -
İlham Aliyev masaya yumruğunu vurdu: Bu aptal diktatörü durdurmazsanız biz durdururuz

Uluslararası toplumun Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın yaptıklarını görmezden geldiğini söyleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Uluslararası toplum, aptal bir diktatörü durduramazsa Azerbaycan durduracak." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın başlattığı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamalarda Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın yaptıklarının uluslararası toplum tarafından görmezden gelindiğini belirterek, "Uluslararası toplum, aptal bir diktatörü durduramazsa Azerbaycan durduracak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Aliyev, ülkede görevine başlayan Pakistan'ın Bakü Büyükelçisi Bilal Haye'yi kabulünde Ermenistan'ın saldırılarına ve Pakistan'ın Bakü'ye olan desteğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Pakistan'a minnettarız"

Keşmir meselesinde Hindistan'a karşı Pakistan'ı her zaman desteklediklerini belirten Aliyev, Pakistan'ın Ermenistan'ı ülke olarak tanımadığını da anımsatarak, "Bu karşılıklı destek, iş birliğimizin kardeşlik doğasını yansıtıyor. Pakistan'a ülkemizin toprak bütünlüğü konusundaki kararlı tutumundan dolayı minnettarız." ifadelerini kullandı.

10 Azerbaycanlı sivil hayatını kaybetti

Açıklamalarının devamında Ermenistan'ın Azerbaycan mevzilerine ve sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılara yer veren Aliyev, 27 Eylül'de başlayan ve halen devam eden söz konusu saldırılarda 10 Azerbaycanlı sivilin hayatını kaybettiğini, 20'den fazla sivilin de yaralandığını kaydetti.

"Kendi topraklarımızda savaşıyoruz"

Ermenistan'ın saldırıları sonrası haklı olarak karşılık veren Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da operasyonlarına başarılı şekilde devam ettiğini vurgulayan Aliyev, kendi topraklarında savaştıklarında savaştıklarını belirterek, "Dağlık Karabağ, Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçasıdır. Uluslararası toplum, ülkemizin toprak bütünlüğünü tanıyor." ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Aptal bir diktatörü Azerbaycan durduracak"

Açıklamalarına Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın bölgedeki barış ve güvenlik için tehdit oluşturduğunu belirterek devam eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, uluslararası kuruluşların Paşinyan rejiminin yaptıklarını görmezden geldiğini belirtti. Diktatörlüğün Ermenistan'da resmi siyaset haline geldiğini de ifade eden Aliyev, "Uluslararası toplum, aptal bir diktatörü durduramazsa Azerbaycan durduracak. Azerbaycan, ona yerini gösterecek ve toprak bütünlüğünü yeniden tesis edecek." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Talat

Mademki yumruğunuzu masa vurarak bu abtalı biz durdururuz niçi bu güne kadar karabağ o zalimlerden almadınız. Masa başında ejderha savaşta kedi bile olamiyorsunuz.

İhsan

Arkasında Türkiye olmazsa acaba Aliyev böyle konuşabilir mi!  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23