• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İki bölge için sağanak ve fırtına uyarısı

Yeniakit Publisher
2020-10-17 08:22:00 -
İki bölge için sağanak ve fırtına uyarısı

Hafta sonu sıcak havanın devam etmesi beklenirken, aynı zamanda Marmara ve Ege için fırtına ve sağanak yağış uyarısı yapılıyor.

Ekim ayının ortasında olmamıza rağmen, sıcaklıklar mevsim değerlerinin üzerinde seyrediyor. Küresel iklim değişikliğinden kaynaklı bu durum, ne yazık ki son birkaç yıldır etkisini artırmış durumda.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan'ın haberine göre, hafta sonu hava sıcaklıkları değişmeyecek. Ancak sıcak hava ile birlikte, Marmara ve Ege Bölgesi'nde ani ve kısa süreli yağışlar görülecek.

Cumartesi günü ülke genelinde sıcaklıkların 30 derecede seyretmesi bekleniyor.

Sıcak havayla birlikte etkili olacak yağışlar; cumartesi günü Marmara Bölgesi'ni etkileyecek. Çalışkan, "İstanbul, Bursa ve özellikle Ayvalık ve Ayvacık tarafında şiddetli yağışlar bekleniyor. Belki bu kesimlerde dolu bile yağabilir. İzmir'in kuzeyi ve Bergama da buna dahil" açıklamasında bulundu.

Etkisini pazar günü de sürdürecek yağışların daha geniş alana yayılarak özellikle Düzce, Zonguldak, Sinop hattında çok şiddetli yağışlar bekleniyor. Batı Karadeniz, Eskişehir, Bilecik, İç Ege'de Kütahya, Afyon, Denizli aralığındaki yağışlar oldukça şiddetlenecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Pazar günü sıcaklıkların İstanbul'da 17-18 derecelere kadar düşmesi bekleniyor.

Bu tarz yağışların konvektif (kararsız) olduğunu açıklayan Çalışkan, "Bu yağışlar aniden parlayan insanlara benzer. Birden parlar ve tehlikelilerdir de" dedi.

Pazar günü Ankara'da da yağışlı bir hava bekleniyor. Öte yandan İç Anadolu Bölgesi'nde birden rüzgarın çıkma ihtimali olduğu için toz fırtınası ihtimali de bulunuyor.

Pazartesi günü ise yağışların Batı Karadeniz'de şiddetlenmesi bekleniyor. Çalışkan, "Samsun-Rize hattında yağışlar oldukça kuvvetli olacak" bilgisini verdi.

Çalışkan, ''Salı günü de yurt genelinde şiddetli yağışlar var. Ancak perşembeden itibaren sıcaklıklar tekrar yükselecek'' şeklinde bilgi verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23