• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İhanet odağı karanlık oda

Yeniakit Publisher
2017-11-27 03:10:00 - 2017-11-27 01:34:11
İhanet odağı karanlık oda

Gezi provokatörü Mimarlar Odası’na toplumun tüm kesimlerinden tepki geliyor.

Akit, Türkiye’nin her prestij projesine karşı çıkan, şer odaklarının merkez üssü haline gelen Mimarlar Odası’nın kirli yüzünü deşifre ediyor. 3. Köprü, Marmaray, 3. Havalimanı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin inşası, yeni AKM ve son olarak İzmir’deki Körfez Tüp Geçidi projesine takoz olan Gezi Provokatörü Mimarlar Odası’na toplumun tüm kesimlerinden tepki geliyor. En son CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tepki gösterdiği Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) mesleki bir kuruluş olmaktan çıkıp adeta “istemezükçü” zihniyetin kalesine dönüşmüş durumda.

 

Vesayet aracı olarak işlev gören Mimarlar Odası, geçmişten bugüne marjinal grupların hegemonyası altında kaldı, şer odaklarının kirli hesaplarına çanak tuttu. Olması gereken işlevi; mimarlık uygulamalarıyla ilgili norm ve yönetmelik hazırlamak, mesleğin geliştirilmesini sağlamak, meslektaşlarının gereksinimlerini sağlamak ve mesleki eğitim düzenlemek olan TMMOB, siyasi konularda taraf tutuyor, meslek içi ve dışı meselelere ideolojik yaklaşıyor. Kamu yararına olan büyük projelere muhalefet eden Mimarlar Odası, karşı olduğu projeler hakkında yalan haberler yapıyor, yanlı raporlar hazırlıyor.

SEÇİMLER USULSÜZ YAPILIYOR

Her fırsatta demokrasiden dem vuran Mimarlar Odası’nın temsil sistemi demokrasiyle bağdaşmıyor. Odanın yönetim kurulu birinci tur seçimlerinde yüzde 50 barajı bulunuyor. Seçimlere çarşaf liste ile girilirken, yüzde 50’ye yaklaşan Oda içi muhalefet bir kişiyle dahi temsil edilmiyor. Mevcut yönetim seçime katılacak diğer gruplara üyelerin iletişim bilgilerini vermiyor ve bundan dolayı diğer adaylar üyelere ulaşamıyor. Böyle bir ortamda gerçekleştirilen seçimlerin akabinde, mevcut yönetimin iradesi dışında çıkarılması istenen mesleki standart ve normlar Mimarlar Odası’nca provoke ediliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TMMOB, adeta para basıyor

Mimar ve mühendisler üzerinde kurduğu baskıyla meslek mensuplarını soyup soğana çeviren Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği 51 binden fazla üyesi bulunuyor. Mimarlar Odası’nda her üye aidat ödemek zorunda. TMMOB, bu şekilde adeta para basıyor. Bu paraların nerelere gittiği ise çoğu zaman bilinmiyor.

PROVOKASYONDA BAŞI ÇEKİYOR

Mimarlıkla alakası olmayan işler ve ideolojik demeçlerle öne çıkan Mimarlar Odası, ülke yararına olan mega projelerle uğraşıyor. Bu projeleri durdurmak için dava üstüne dava açan TMMOB,  Gezi Parkı olaylarını provoke etti. Olayların başlangıcından itibaren yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalıştı. Bu gösteriler sırasında, 3. Köprü, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı gibi büyük projelerin durdurulması talebinde bulundu.

TMMOB’UN YALANLARI

Mimarlar Odası’nın skandalları bunlarla sınırlı değil. Siyasi hesapları uğruna adeta asıl fonksiyonunu unutan TMMOB, vatandaşları yanlış yönlendirmek için türlü yalanlar atıyor. Mimarlar Odası provokasyonlarına 17 Temmuz’da attığı Anıtkabir yalanı ile devam etmişti.

algı operasyonu ters tepti

Sosyal medyada FETÖ’cüler tarafından ortaya atılan ‘Anıtkabir imara açılıyor’ yalanına sahip çıkarak devam etti. CHP’lilerin de dahil olduğu algı operasyonu ters tepti. Çünkü plan değişikliği yeni bir yapılaşmayla ilgili değildi. Mevcut askerî lojmanları resmîleştiren bir düzenlemeydi. Üstelik CHP’li meclis üyeleri de bu tasarıyı onaylamıştı.

Haziran 2015’te Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki klozetlerin altın kaplama olduğu yalanını attı. Bu yalanı Hürriyet, Cumhuriyet, Sözcü ve bilumum FETÖ-Aydın Doğan medyası sahiplendi. Ayrıca Kılıçdaroğlu da bu asılsız iddiayı benimsedi. Ancak Temmuz 2015’te gazeteciler Külliye’de gezdirildi. Tuvaletlerin fotoğrafları çekildi ve altın kaplama değil seramik oldukları ortaya çıktı. Mimarlar Odası bu tarihlerde, bir de Külliye’deki taşların İsrail’den geldiği yalanını ortaya attı. Yine gazeteciler gezdirilirken görüldü ki, binadaki taşların yüzde 90’ı Antalya ve Isparta yörelerindeki ocaklardan getirilmişti. Ekim 2016’da ise, Mimarlar Odası bu defa, Anıtkabir yerleşkesi içine halı saha yapıldığı iddiası ile sahneye çıktı. Palavrayı CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de savundu. Ancak, o futbol sahası 1984’te yapılmıştı. 2013’te ise halı sahaya çevrilmişti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23