• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İdbar ne demek? İdbar anlamı nedir?

Yeniakit Publisher
2020-08-04 16:16:00 - 2020-08-04 16:16:41
İdbar ne demek? İdbar anlamı nedir?

İdbar ne anlama gelir? MHP lideri Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Ayasofya Camii ziyaretine ilişkin memnuniyetini dile getirdikten sonra Meral Akşener’i evine yani MHP’ye dönmesi çağrısında bulunarak, “Evinde rahatı ve huzuru bulacaktır. İkbal ile idbar arasında sıkışıp kalmak yerine, kaldı ki zillete düşmektense eve olmak isabetli bir tercihtir.” dedi. Bahçeli’nin İkbal ile idbar arasında sıkışıp kalmak’ sözünedki idbarın ne anlama geldiği merak edilmeye başlandı. Peki idbar ne demek? İdbar anlamı nedir?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada ”Zillet İttifakı’nın üç asıl ortağından ikisinin, yani CHP ile örtülü ortak HDP’nin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’e menfi yaklaşımı ortadadır. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı son hareketiyle onlardan ayrışmış, ayrı düşmüştür. Sayın Akşener’in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır. Evinde rahatı ve huzuru bulacaktır. İkbal ile idbar arasında sıkışıp kalmak yerine, kaldı ki zillete düşmektense eve olmak isabetli bir tercihtir.” İfadelerini kullandı.

İdbar ne demek?

Geriye gitmek. Geri dönmek. İşlerin ters gitmesi. Talihsizlik. Bir gezegenin diğer oniki burcun tertibine zıt olarak hareketi. (Asıl tertibe göre gitmesine de ikbal denir.)

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

osman özdemir

kadin camiye gitti,onuda kendi arzularina alet etti.sandayede oturdu ve özel bir yerde (sanki bir ayricaligi olmaliymis gibi)güya namaz kildi.sandalyede kilinan namaz olmaz kardesim.illa bir münafiklik yapacaksan bari gizli yap be meymenetsiz mahluk.ALLAH tealanin adaleti bulur yakinda ve gercekten oturup kalkamaz olur.(dierim ibret olarak)aksener den bahsettim.biraz agir oldu ama idare edinde millet iyi anlasin!!!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23