• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İbrahim Kalın'dan Suudi Arabistan açıklaması

Yeniakit Publisher
2016-10-05 08:40:00 - 2016-10-05 08:48:39
İbrahim Kalın'dan Suudi Arabistan açıklaması

ABD senatosundan geçen Suudi Arabistan yasa tasarısının yol açtığı ABD-Suudi Arabistan gerginliğinde Türkiye Suudi Arabistan'ın yanında yer alacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Habertürk TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BU, PANDORANIN KUTUSUNU AÇMAK DEMEKTİR"

ABD'deki, Suudi Arabistan'a dava açılmasına imkan tanıyan yasa tasarısına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Suudi Arabistan ile işbirliğine gidilebilir" mesajı verdiğinin ifade edilmesi üzerine Kalın, şunları söyledi:

"Yasaya göre, 11 Eylül saldırılarında mağdur olanlar, Suudi Arabistan devletine dava açabilecekler, açmaya da başladılar. Bu aslında 'pandoranın kutusunu açmak' demektir. Benim değerlendirmem, bu biraz Amerikan seçim ortamında alınmış bir karar ama sonuçlarını çok iyi düşünmedikleri anlaşılıyor. Biz de bu yasaya karşı olduğumuzu, bunun iptal edilmesi gerektiğini söyledik. Bu süre içerisinde biz, Suudi Arabistan ile egemen bir devlet olarak tabii ki dayanışma içerisinde olacağız."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23