• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HIV testi ne zaman sonuçlanır?

Yeniakit Publisher
2020-01-27 14:30:00 -
HIV testi ne zaman sonuçlanır?

Son zamanlarda hızla yayılan ve kolaylıkla bulaşan HIV virüsünün testi için beklenen süre, diğer testlere göre farklıdır. Bu nedenle birçok kişi "HIV testi ne zaman sonuçlanır?" şeklinde araştırmalar yapıyor. HIV ne kadar sürede ortaya çıkar? HIV testi nasıl yapılır? HIV testi kaç günde çıkar? HIV virüsü belirtileri, testi ve test sonuçlarına dair detaylı bilgileri haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

Son zamanlarda hızla yayılan ve kolaylıkla bulaşan HIV virüsünün testi için beklenen süre, diğer testlere göre farklıdır. Bu nedenle birçok kişi "HIV testi ne zaman sonuçlanır?" şeklinde araştırmalar yapıyor. HIV ne kadar sürede ortaya çıkar? HIV testi nasıl yapılır? HIV testi kaç günde çıkar? HIV virüsü belirtileri, testi ve test sonuçlarına dair detaylı bilgileri haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

İlk kez 1980 yılında tanımlanan ve o tarihten itibaren 75 milyon kişiyi etkileyerek, 30 milyon insanın ölümüne neden olan AIDS’in etkeni olan HIV’in en önemli bulaşma yolu cinsel ilişki.

Kişi virüsü aldığı zaman aşağı yukarı 12-13 gün sonra kan testi pozitifleşmeye başlıyor. Bu test pozitif çıkarsa hemen tedaviye başlanıyor. 

HIV'in kanda taranabilir hale gelmesi, test tipi ve maliyetine bağlı olarak, vücuda girişini takip eden 2-12 hafta içinde mümkün olur.

HIV belirtileri nelerdir?

Bu belirtiler gribi andırır.Şikayetlerden en sık görüleni ateştir. Farenjit, döküntü, ishal, bulantı- kusma, halsizlik ve vücutta bezeler oluşması başlıca diğer belirtilerdir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eğer bu dönemde şüphelenmez ve herhangi bir test yaptırmazsa teşhis gecikeceği için erken tedavi şansı kaçırılmış olur.Belirtisiz geçen dönem, kişinin bağışıklık sistemine göre 3 ila 15 yıl arasında değişebilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23