• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hırsızlıklarını örtmek için gençleri kullanıyorlar

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Hırsızlıklarını örtmek için gençleri kullanıyorlar

12 Eylül öncesi sağ-sol olaylarında gençleri ve üniversite öğrencilerini acımasızca sokağa sürerek binlercesinin kanına giren zihniyet, yine iş başında. CHP ve yandaş medya yolsuzlukların üstünü örtmek için gençleri kullanıyor. CHP’nin sokakları karıştırarak, ülkede kaos üretme peşinde olduğuna dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, “CHP bu çıkmaz sokaktan derhal dönmelidir” sözleriyle uyardı.

12 Eylül öncesi sağ-sol olaylarında gençleri ve üniversite öğrencilerini acımasızca sokağa sürerek binlercesinin kanına giren zihniyet, yine iş başında. Gezi kalkışmasında, Boğaziçi eylemlerinde öğrencileri tahrik etmek için her yolu deneyen CHP, temelinde rüşvet, irtikâp ve çıkar amaçlı suç örgütü kurmak olan İstanbul Büyükşehir Belediyes’inde (İBB) yuvalanmış İmamoğlu Suç Örgütü’ne (İSÖ) yönelik yolsuzluk operasyonunun ardından bir kez daha gözünü kampüslere dikti. Her dönemde gençleri marjinal örgütlerin kucağına iten CHP, bir kez daha Türkiye’yi karıştırıp güçsüz düşürmek üzere üniversite gençlerini kullanmaya tevessül ediyor.

Dersler iptal, herkes dışarı!

CHP yandaşı medya da buna çanak tutuyor. CHP’nin bülteni Cumhuriyet gazetesi, partinin arka bahçe sendikası Eğitim-Sen’li akademisyenlerin iş bırakacaklarını duyurdu. Aralarında ODTÜ, Ege, Aydın’ın bulunduğu birçok üniversitede öğrencilerin boykot eylemi yaptığını sayfalarına taşıdı. Evrensel de “Dersler iptal, herkes dışarı” manşetiyle öğrencileri sokak olaylarına teşvik etti. Yandaş medyadan Bir Gün de “Amfiler boş, direniş var” başlığıyla sokak eylemlerine ve öğrencileri sokağa sürme planına destek verdi.

ÇIKMAZ SOKAKTAN DÖNMELİ

Akit’e konuşan AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, yapılan tahriklere ilişkin şunları söyledi: “Her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Hadise, bazı CHP üyelerinin özellikle İBB ve İstanbul’daki bazı ilçe belediyeleriyle ilgili ve CHP kurultayıyla ilgili birtakım beyanları ve suç duyurularıyla başladı. Bunların neticesinde savcılıklara ifade verdiler ve savcılıklar da bunlarla ilgili hukuki işlem başlattı. CHP yöneticileri nedense bu süreçle ilgili hiçbir açıklama yapmıyorlar. Sokakları terörize ederek, provoke ederek konuyu kendi bağlamının dışına taşırmak ve ülkede kaos üretmek istiyorlar. Belediye başkanları, yöneticileri, parti yöneticileri kurultayla ilgili vahim hadiseyle ilgili yorum yapmıyorlar, cevap vermekten kaçınıyorlar. Fiili durumu maniple etmenin peşine düşüyorlar. Yine karşılaştıkları tablo karşısında siyaset üretemedikleri için tamamen bir manipülasyon aracına dönüştürmek suretiyle hem parti içinde hem de toplumda birtakım yanıltıcı durumlar oluşturuyorlar. Bu noktada özellikle gençlerin tahrik edilerek, teşvik edilerek hatta gençlerin hissiyatlarını suiistimal ederek bir kaos üretiyorlar. CHP bu çıkmaz sokaktan derhal dönmelidir. Manipülatif açıklamaları bir süre sonra herkesi yakar. Bu gençlerin vebaline girmeye kimsenin hakkı yok. Kendilerini savunması gerekenlerin ‘bakın elimizde genç bir kitle var. Onu sokaklara süreriz, kaos üretiriz’ demesi yakışık almaz. 6-7 Ekim olayları, 12 Eylül öncesi yaşanan sokak olayları geriye sadece acı bıraktı. Sokakları terörize etmenin kimseye faydası yok. CHP yetkililerinin meseleyi kendi mecrasına döndürmesini ve bu tür provokasyonlardan kaçınmasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

SENDİKA İŞÇİNİN HAKKINA BAKSIN

Öğrencileri ve akademisyenleri sokağa ve boykota davet eden sendikaları eleştiren Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz da şunları dile getirdi: “Sendikalar, eylem kararlarını üyelerinin özlük hakları ve temel insan haklarını ilgilendiren konularda alırlarsa sendikacılık yapmış olurlar. Ülke gündemindeki konulara ilişkin görüş belirtirken de huzur ortamını bozan, anarşiyi körükleyen yaklaşımlardan kaçınmalıdır. Bu konuda hak arama ile suç işleme arasındaki ince çizgiyi her defasında zorlamak, sendikal mücadeleye de zarar verecektir. Ne yazık ki Eğitim Sen ve Eğitim İş, sendikacılık dışında, ülkeyi karıştıracak, öğrencileri sıkıntıya sokacak her türlü faaliyetin içinde yer almışlardır. Taşkınlıklar sendikal haklara, ülkeye ve üyelere fayda değil zarar getirir.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

OMUT

Bir nasihat bin musibetten daha iyidir bu z kuşağı dedikleri gençler .Tarihi yakın tarihi 1950 yıllar kadar 1990 lı 2000 binli yıllara kadar Türkiye'nin durumunu Biz zaten yaşamışlar, onun için internet ve televizyonlarda CHP'nin fonlandığı desteklediği paralı klemşörleri sayesinde yoğun propaganda bombardianında etkilemişler. Bir wlinde taş diyer elinde içki camilerde bile içecek kadar saygısız ve hipnuz olmuşlar beyinleri yıkanmışlar .

turan şahin

bu gençlerde bu kadar salak olmasınlar..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23