• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP ve TELE1'den Lice'deki yangınla ilgili algı operasyonu

Yeniakit Publisher
2020-07-28 23:59:00 - 2020-07-29 00:03:49
HDP ve TELE1'den Lice'deki yangınla ilgili algı operasyonu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde makilik alanda çıkan örtü yangınına Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hemen müdahale ederken; HDP ve CHP'li İBB'nin fonladığı TELE1 sosyal medya üzerinden başka yangınlara ait görüntü paylaşarak provokasyon yaptı.

Diyarbakır'ın Live ilçesinde dağlık alanda örtü yangını çıktı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Dibek, Yolçatı ve Çağdaş kırsal mahalleleri sınırlarında bu sabah dağlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle örtü yangını çıktı.

Diyarbakır Orman İşletme ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle akşama doğru kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etkisiyle yön değiştirdi. Dağlık alandaki 20 hektara yakın bir arazide etkili olan yangına, arazinin sarp yapısı nedeniyle müdahalede zorluklar yaşandı.

Takvim'in haberine göre; ekiplerin yangına müdahalesi sürerken HDP ve CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun yönetimindeki İBB'nin fonladığı TELE1 sosyal medya üzerinden büyük bir provokasyona imza attı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başka yangınların görüntüsüyle algı operasyonu

HDP'nin 'Ekoloji Komisyonu'na ait Twitter hesabı üzerinden Lice'deki yangına ilişkin yapılan paylaşımda 2016 yılına ait bir başka ülkedeki yangın fotoğrafı paylaşıldı. Provokatif paylaşımda, "Lice yanıyor. Tarım alanları, ağaçlar ve binlerce hayvan... Bir an evvel müdahale edilmesi gerekli. Halkımız kendi imkanlarıyla yangına müdahale ediyor." diyerek ekiplerin canla başla mücadelesini hiçe sayıldı. Gelen tepkilerin ardından paylaşım silindi.

Yaptığı skandal yayınlar ile bilinen TELE1 de provokasyona ortak oldu. TELE1'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da Lice yangınına ait olmayan görsel paylaşılırken, "Lice'de büyük yangın! Vatandaşlar sosyal medyadan yardım çağrısında bulunuyor" ifadeleri kullanıldı. Tüm tepkilere rağmen TELE1 skandal paylaşımı silmedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

yavuz uçak

bu kadar yangın oluşması normal mi önce onu sorgulayın

Rabia Zafer

İşleri Gūçleri Yalan Dolan Fitnelik Hainlik Şerefsizler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23